Разлика между калории и мазнини

Калории срещу калории на мазнини

'Здравето е богатство'. Но с избухването на ястия за бързо хранене за закуска, обяд, вечеря и между тях, здравето и богатството може би вече са скочили от прозореца. Здравето на хората със сигурност е преминало отгоре надолу поради боклуците, които заливат пазара на храни и безгрижния начин на живот, който съвпада с него. Сърдечно -съдовите заболявания изпомпват диаграмата на ХПК на хората относно степента на здравна смъртност; все повече хора (дори деца на 5 -годишна възраст) стават затлъстели; признават се нови заболявания, свързани с натрупването на холестерол; и много други ужасни новини излизат всеки ден относно това, което хората ядат и резултатите от това.

Поради тези проблеми хората, които се грижат за здравето, са се превърнали в упражнения, специални диети и хранителни добавки, за да не станат жертва на храната, която приемат. Това е изключително добре. Това е професионална тенденция за здраве и богатство, която привлича много хора по целия свят. Тя се превърна в кампания с участници от всички възрасти, мъже и жени, от всички сфери на живота. Дори знаменитостите имат специални диети или лични треньори, само за да влязат във форма и да бъдат здрави.

Но все пак голям брой хора не могат или не биха се присъединили към тази благородна кампания, просто защото е напрегната. Изгарянето на консумираните мазнини отнема много време . Разтягането, бягането, гледането на това, което се поставя в устата, е по -трудно, отколкото просто да се справите с това, което обикновено виждат в огледалото. Въпреки че е много болезнено в очите да видиш фигура на тялото, осквернена от излишните мазнини и целулит, всъщност е по -лесно да се вземе, отколкото да се извършват тежки дейности. Никой не би искал да спре да яде онези вкусни и мазни хамбургери, пържени картофи и бурито, продавани във всички заведения за бързо хранене.

Младите хора трябва да бъдат образовани по тези въпроси. Да бъдеш здрав и да поддържаш форма е трудна работа, но поговорката „здравето е богатство“ също не е шега. Собственото ви тяло е единственото ви оръжие за преминаване през живота, така че имате голяма отговорност да се грижите за него. Вие се нуждаете , за да остане в топ форма и по един начин и може би най-лесният начин да направите това е да бъде в състояние да се научат да четат хранителните факти и изчисляване на калориите и съдържанието на мазнини калории .

Като начало калориите са единица енергия. Диетолозите използват калории, за да измерват количеството енергия в храните, които приемате. Калориите се категоризират според източника на храна, от който са дошли - въглехидрати или мазнини или протеини. Когато погледнете хранителните факти на всички етикети за храни на вашите напитки и храни, ще видите общите изчислени калории за цялата порция. Знанието как да четете NF върху етикетите на храните ви ще бъде голяма помощ за вашата кампания за съзнание за здравето. Калориите на грам протеин и въглехидрати са равни на 4. Докато калориите на грам мазнини са равни на 9.

Калориите от мазнини са най -важните калории, които трябва да наблюдавате. Средностатистическият човек се нуждае само от 20-30 калории на ден, което се равнява на 50-80 грама мазнини. И така, как да изчислите нивото на калории, което получавате от млякото, като го измервате според съдържанието на мазнини? Ако млякото има 8% грам мазнина, умножете го по 9, тогава получавате 72% от общото съдържание на мазнини от млякото, което ще пиете. Това са много мазнини, да. Повечето от мазнини, които се консумират всеки ден идва от две категории: най-мононенаситена мазнини от физически или растителни масла като маслиново масло и ненаситени мазнини от животински източници, като например сирене и масло и месо.

РЕЗЮМЕ:

Калориите са единица енергия, използвана за измерване на количеството топлина, открито в храната; докато мастните калории са количеството на грамовете мазнини, открити в храната.

Калориите се категоризират според източника на храна, от който са дошли - мазнини, протеини и въглехидрати. Мастните калории, от друга страна, се намират или от мононаситените мазнини, или от ненаситените мазнини, които приемате.

Вижте повече за: