Разлика между свиването на Бракстън Хикс и свиването на труда

Свиване на Бракстън Хикс срещу свиване на труда

Бременността има свои ефекти върху жените по време на настъпването й. Тя включва контракциите, които жената може да понесе по време на бременността. Много жени могат да получат грешен край на определяне на Бракстън Хикс и свиване на раждането , което е кое. Тази информация за разликата между тези две контракции е от съществено значение за бъдещите майки, както и за жените, които планират да забременеят. Това се дължи на факта, че това ще им помогне да определят дали е необходима незабавна медицинска помощ за раждането или това е просто незначително събитие по време на бременност.

Контракциите на Бракстън Хикс могат да се усетят още преди истинската фаза на раждането. Това е вероятен признак на бременност, описан като нередовно свиване на матката, което е абсолютно нормално и може да започне още през втория триместър, въпреки че за повечето жени това се случва в някакъв момент от третия триместър по време на бременност. От друга страна, истинските контракции на раждането се усещат на някакъв етап от третия триместър, обикновено в последната фаза. Трудовите контракции са очевиден знак за предстоящото изгонване на бебето.

Свиването на Бракстън Хикс може да се изрази чрез стягане на корема, което изчезва бързо и идва рязко. Контракциите обикновено са безболезнени и не се случват на редовни интервали. Този тип свиване няма близък интервал, преживява се при ходене, не увеличава интензивността с течение на времето и не се чувства по -силен с течение на времето. Докато ражданията се описват като уникално чувство за всяка жена и все още могат да варират от една бременност до друга. Той причинява тъпа болка или дискомфорт в гърба, излъчващ се в долната част на корема, придружен от натиск, разположен в таза. Малко жени съобщават за болка в бедрата и отстрани. Контракциите са силни и те се чувстваха здрави като вълни, които се чувстваха като диарийни спазми.

Трудовите контракции се появяват на всеки десет минути или повече от пет контракции в рамките на един час. Контракцията на Бракстън Хикс е просто дискомфорт, който е нередовен. При родилните контракции има повтарящи се стягащи или болки в гърба и в долната част на корема, докато дискомфортът на Бракстън Хикс обикновено се усеща в горната част на корема. При раждания може да има кърваво отделяне или изхвърляне на мембраната, която покрива шийката на матката, оперкулума. При Бракстън Хикс обаче няма очевидно кървене или отделяне от вагината.

За Бракстън Хикс жената всъщност не се нуждае от никаква намеса, освен ако не притеснява много пациента, защото това е нормално събитие. Това дори може да означава, че бебето е живо и се движи. Бременната жена може да се разходи, да промени позицията си, да си почине и да направи масаж. От друга страна, ако бременната жена има признаци и симптоми на истински родилни контракции, е необходимо да се свържете с доставчик на здравни грижи възможно най -скоро или да занесете бременната в най -близката болница. Това е спешна медицинска помощ, тъй като бързото управление на раждането и раждането ще намали риска, който може да донесе както на майката, така и на бебето.

Резюме:

1. Бракстън Хикс е възможен признак на бременност, описан като нередовно свиване на матката, което е абсолютно нормално и може да започне още през втория триместър. От друга страна, истинските контракции на раждането се усещат на някакъв етап от третия триместър, обикновено в последната фаза.

2. Свиването на Бракстън Хикс може да се изрази чрез стягане на корема, което изчезва бързо и идва рязко. Трудовите контракции обаче се описват като уникално усещане за всяка жена и все още могат да варират от една бременност до друга.

3. Контракциите обикновено са безболезнени и не се случват на редовни интервали. Той причинява тъпа болка или дискомфорт в гърба, излъчващ се в долната част на корема, придружен от натиск, разположен в таза.

4. Трудови контракции се случват на всеки десет минути или повече от пет контракции в рамките на един час. Контракцията на Бракстън Хикс е просто дискомфорт, който е нередовен.

5. При родилните контракции има повтарящи се стягащи или болки в гърба и болки в долната част на корема, докато дискомфортът на Бракстън Хикс обикновено се усеща в горната част на корема.

6. При раждания може да има кърваво отделяне или изхвърляне на мембраната, която покрива шийката на матката, оперкулума. За Бракстън Хикс няма очевидно кървене или отделяне от вагината.

7. За Бракстън Хикс жената всъщност не се нуждае от никаква намеса, освен ако не притеснява много пациента, защото това е нормално събитие. От друга страна, ако бременната жена има признаци и симптоми на истински родилни контракции, е необходимо да се свържете с доставчик на здравни грижи възможно най -скоро или да занесете бременната в най -близката болница.

Последни публикации от golden ( виж всички )

Вижте повече за: