Разлика между Бракстън Хикс и контракция

Бракстън Хикс срещу контракция

Бременността може да бъде неудобна, в момента, в който една жена забременее, усеща промени в тялото си. Тя ще изпита сутрешно гадене и виене на свят, глад за храна и гадене, болки и болки. Тези симптоми на бременност обикновено изчезват с растежа на бебето през втория или третия триместър, но ще бъдат заменени от дискомфорта от нарастващия корем.

Бременната жена също ще започне да усеща контракции. Ако се усети през третия триместър или последния месец от бременността, това може да е признак на раждане, но ако се усети през по -ранните месеци, това може да е фалшив раждане. Този фалшив труд се нарича контракции на Бракстън Хикс. По -долу са изброени характеристиките на контракциите на Бракстън Хикс и реалните контракции.

Бракстън Хикс

Контракциите на Бракстън Хикс са известни също като фалшиви раждания или практически контракции. Те се усещат около втория или третия триместър на бременността. Бременната жена ще почувства разпръснати маточни контракции, които са нередовни и също така ще усети спазми.

Тези контракции са безболезнени и причинени от стягането на мускулите на матката. Те продължават около две минути и проучванията показват, че те се случват при подготовката за действителен труд.

Бременната жена трябва да бъде адекватно хидратирана, тъй като дехидратацията може да доведе до фалшиво свиване. Тя трябва да приема достатъчно течности, за да предотврати или облекчи контракциите на Бракстън Хикс.

Други дейности, които могат да облекчат дискомфорта на Бракстън Хикс, са; лежане от лявата страна, промяна в движението, ритмично дишане и често уриниране.

Свиване

Контракция или контракции са движението на матката като част от раждането. В началото на раждането се усещат контракции, които започват само с лека болка и продължават да се увеличават с напредването на раждането. В началото на раждането контракциите са кратки, но ще стават по -дълги с увеличаването на раждането. Това се дължи на отделянето на окситоцин в тялото.

Когато се усетят контракции, е необходимо да се знае причината, защото това може да е фалшиво свиване. Някои дейности като секс могат да доведат до контракции, както и пълен пикочен мехур. Ако контракциите имат модел и увеличаване на интензивността, това са реални контракции.

Най -доброто нещо, което трябва да направите по време на контракциите, е да се разходите и да се движите. Само не забравяйте, че по време на раждането контракциите няма да изчезнат и вместо това ще станат по -болезнени.

Резюме

1. Контракциите на Бракстън Хикс не са болезнени, докато реалните контракции са болезнени и болката се увеличава, когато раждането става по -интензивно. 2. Контракциите на Бракстън Хикс могат да бъдат причинени от сексуална активност или пълен пикочен мехур, докато истинската контракция е причинена от началото на раждането. 3. Контракциите на Бракстън Хикс са нередовни, докато реалните контракции идват на редовни интервали и имат модел. 4. Контракциите на Бракстън Хикс ще изчезнат при ходене или смяна на позициите, докато дейностите не могат да облекчат болката при реални контракции, вместо това болката ще се увеличи. 5. Контракциите на Бракстън Хикс са кратки и обикновено изчезват след няколко минути, но истинските контракции са по -дълги и продължават до раждането на бебето.

Вижте повече за: ,