Разлика между болки в костите и мускулни болки

Болка в костите срещу мускулна болка

Болката в костите обикновено се причинява от костните тъкани. Мускулната болка обаче често произхожда от пренапрежение и стрес върху мускулите, връзките, сухожилията и фасциите, които са тъканите, които свързват костите и органите. И двете заболявания изискват правилна диагноза, за да могат да бъдат лекувани с подходящите лекарства, за да се облекчи дискомфортът и болката. Болката в костите се причинява от влошаване на вътрешните тъкани и кости, които са свързани чрез сензорните неврони.

Болката, причинена от тези заболявания, често се разглежда като изтощителна, тъй като пречи на човек да функционира напълно. Мускулната болка се причинява от мускулните болки, които могат да бъдат в резултат на прекомерно натоварване, непривично натоварване и мускулно напрежение. В някои случаи инфекциите също могат да причинят мускулна болка. Костната болка може да се усети и поради рак, който се разпространява в костта. Що се отнася до диагнозата, костната болка може да бъде открита с физически прегледи. Това е първа индикация за определяне дали болката е в мускула или костта. са необходими тестове. Обичайните тестове за костната болка са изследване на кръвта, рентгенови лъчи на костите (за да се провери степента на костните състояния), CT или MRI сканиране, изследвания на хормонално ниво и анализ на урината.

По отношение на лекарствата мускулната болка често се облекчава с помощта на домашно приготвени лекарства или лекарства като ацетаминофен или ибупрофен. Домашните средства включват прилагане на лед в рамките на първите 24 часа от изпитването на болката. Масажът също е алтернатива, когато става въпрос за облекчаване на мускулната болка. Средствата за болки в костите включват антибиотици, противовъзпалителни, хормонални хапчета и болкоуспокояващи.

Резюме: 1. Болката в костите се причинява от костната тъкан, докато мускулната болка се причинява от тежки дейности. 2. Мускулната болка се диагностицира чрез физически прегледи, докато костната болка трябва да се изследва с физически тестове, кръвни изследвания, рентгенови лъчи, ЯМР и анализ на урината. 3. Повечето от мускулните болки често се облекчават с помощта на лекарства без рецепта, като обикновени болкоуспокояващи, докато костната болка трябва да бъде подкрепена с антибиотици и противовъзпалителни средства и зависи от причината за костната болка.

2 коментара

  1. пита за болки в кокалчетата и сухожилията, свързани с ММ.

  2. Жена ми изпитва силна болка в костите на цялото тяло. Главоболие. Задушаване.

Вижте повече за: , ,