Разлика между тревожност и ADHD

Тревожност срещу ADHD

Тревожността и ADHD може да изглеждат така, сякаш нямат нищо общо. Тревожността обикновено е свързана с някой, който е постоянно притеснен, независимо от причината, а ADHD е разсейване и хиперактивно разстройство. Двамата се срещат само когато някой страда от двете разстройства. Една четвърт от децата, които страдат от ADHD, също страдат от тревожност и това води до нездравословно дете. Така че, въпреки че има много разлики между разстройствата, има една връзка между двете и това е при хората, които страдат както от тревожност, така и от ADHD.

Тревожността се определя като постоянен страх или тревога, които човек може да изпита за ежедневието си. Тревожността може да произтича от различни неща в живота на човек: работа, финанси, взаимоотношения, здраве. Хората с разстройство често имат проблеми с концентрацията, функционирането и са по-склонни към пристъпи на паника, отколкото страдащите от безпокойство. При децата тревожността може да доведе до страх, преувеличена тревожност, безсъние и дори проблеми с функционирането. Тези деца също могат да получат физически симптоми на разстройството като главоболие, гадене, изпотяване и болки в стомаха . Налични са лекарства за лечение на различни форми на тревожност и терапията също се счита за вариант за тези, които смятат, че случаите им не са толкова тежки.

ADHD е акроним за разстройство на хиперактивност с дефицит на внимание, което е неврологично разстройство, засягащо дългосрочното внимание на страдащите и класифицирано неблагоприятно от повишената им нужда от движение и активност. Както възрастните, така и децата могат да страдат от разстройството, но то обикновено се проявява в детска възраст в училищна възраст. Децата, които страдат от ADHD, ще имат затруднения при фокусирането, често ще мечтаят, лесно ще се разсейват и ще имат проблеми със следването на указанията. Физически страдащите ще бъдат постоянно в движение, ще имат проблеми с мълчанието, ще се гърчат в столовете си и ще се движат бързо, когато изпълняват всяка задача. Няма конкретна причина защо някои деца развиват ADHD, но има лекарства, които имат за цел да успокоят и противодействат на хиперактивността.

Понякога има случаи, при които детето може да бъде погрешно диагностицирано като СДВХ и в действителност може да има тревожност. Поради тази причина има различни тестове, които детето ще премине от лекар, за да определи източника на проблема. Дете, което не се лекува нито от тревожност, нито от ADHD, няма да може напълно да даде всичко от себе си и няма да бъде толкова щастливо, колкото трябва да бъде като дете. Резюме

1. ADHD е хиперактивно разстройство с дефицит на внимание, при което пациентът не може да се концентрира, но демонстрира безкрайни физически движения. Тревожността е постоянната и постоянна тревога, която човек изпитва, засягаща способността му да се съсредоточи върху всичко друго. 2. Една четвърт от децата с ADHD също ще изпитат някаква форма на тревожност. За децата е трудно да се диагностицира. 3. Страдащите от тревожност, в допълнение към крайната тревога, имат физически симптоми като главоболие. Страдащите от ADHD лесно се разсейват и физически не могат да спрат да се движат. 4. Има предписания, които имат за цел да помогнат на страдащите и от двете.

Вижте повече за: