Разлика между Android и гиноидно затлъстяване

Android срещу гиноидно затлъстяване

Затлъстяването вече се е превърнало в един от най -належащите здравословни проблеми най -вече в САЩ днес. Това явление се дължи на редица фактори, като например ангажиране на един и същи начин на живот на стари картофени дивани, липса на физически упражнения, както и на избора на не толкова здравословни видове храна. С това много от тях вече са със затлъстяване, което води до два вида затлъстяване, а именно андроидното и гиноидното затлъстяване. И така, как се различават тези две?

По принцип затлъстяването е резултат от твърде много прием на храна или неспособността на организма да използва енергията за ежедневна телесна употреба. В резултат на това тези допълнителни енергии се складират като мазнини. Въпреки че няма конкретна храна, която наистина да определи къде ще се натрупват мазнини в тялото, уникалността на всеки човек диктува къде или в кои части на тялото ще се съхраняват тези мазнини.

Тези два термина класифицират затлъстяването според разпределението на мазнините. При андроидния тип затлъстяване човекът съхранява мазнини около коремната си област. Като такива, тези индивиди обикновено се представят като с форма на тяло, подобно на ябълка. Въз основа на проучване, проведено от Изследователския институт по храните и храненето, тези, които страдат от андроидно затлъстяване, са изложени на по-голям риск от заболявания, свързани със затлъстяването, като сърдечни заболявания, метаболитен синдром и все по-популярния диабет. В допълнение, вероятността от развитие на подагра, артериални заболявания, както се вижда от повишеното кръвно налягане и много видове рак, са свързани с централния тип разпределение на мазнините.

Затлъстяването с Android може да се прояви и в други области на горния багажник, като горната част на гърдите (отпред или отзад), областта на тила и дори раменете. Казват, че ако този тип затлъстяване е изпитан от жена, тя също ще развие по -мъжка черта като растежа на повече косми по цялото тяло, наречена хирзутизъм. Жените с андроидно затлъстяване обикновено имат повече мазнини от мъжете, страдащи от същото.

За гиноидния тип затлъстяване или разпределение на мазнините, излишната мазнина се депозира някъде в областта на бедрата и бедрата. Бедрата им са заоблени, а задните части обикновено изглеждат по -големи от нормалното. По този начин хората, които са с гинеидно затлъстяване, се наричат ​​круша със затлъстяване, защото имат форма на тяло, която изглежда поразително подобна на формата на плода на крушата. Но въпреки това се казва, че индивидите с гиноидно затлъстяване са в много по -безопасно положение от хората със затлъстяване на андроидите, тъй като те са по -малко застрашени от развитие на хронични заболявания, свързани със затлъстяването и наднорменото тегло.

1. Затлъстелите хора с Android са по-предразположени към заболявания, свързани със затлъстяването, в сравнение с гинеидното затлъстяване.

2. Затлъстелите Android се наричат ​​„ябълково затлъстяване“, докато затлъстелите с гиноиди са „затлъстели круши“.

Вижте повече за: , ,