Разлика между алопатичен и остеопатичен лекар

Алопатичен срещу остеопатичен лекар

Има два основни вида медицинска практика. Едната се нарича остеопатия, а другата е алопатия. Остеопатичните лекари са известни също като DOs, докато алопатичните лекари се считат за MD.

Първите (лекари -остеопати) получават обучения по мануална медицина. Самата дисциплина е разработена около 1874 г. от д -р Стил. Той развива остеопатия поради неуспеха на някои лекари (по негово време) да лекуват децата и съпругата си, които всички умират поради определено заболяване. След това той центрира идеалите си върху собствените лечебни способности на тялото.

Някои остеопатични техники включват просто пренареждане или преместване на човешкото тяло, така че да се намали болката и да се подобри общото функциониране на системата. Въпреки това сега тази дисциплина е широко приета като част от медицината. Въпреки че много привърженици на съвременната алопатична медицина все още не одобряват такава.

Лекарите-остеопати преминават обширно обучение по OMM (остеопатична манипулативна медицина), при което основният акцент е върху мускулите и костите и как тези системи влияят върху общото здраве и благосъстоянието на индивида. Това обучение се основава основно на философиите на остеопатията, които включват виждане на симптомите в контекста на пациента и разглеждане на пациента като цялостна личност. Добър пример е, когато човек се оплаква от затруднено дишане. Лекарят, основан на остеопатичната философия, се опитва да погледне пациента като цялостна личност и преценява дали пациентът може да има някои аномалии в гръбначната кривина, които правят симптома да се появи.

Що се отнася до обхвата на практиката, лекарите по медицина или алопатичните лекари споделят най -много привилегии в световен мащаб, тъй като им се предоставя по -широк път да практикуват медицина в сравнение с ДО. Лекарите -остеопати са ограничили правата за практикуване в някои страни като Ирландия. Независимо от това, само в САЩ и двата типа лекари могат да се наслаждават да практикуват занаята си неограничено.

Начините за лечение, насърчавани от лекарите -остеопати, като цяло са безболезнени, като техники за противонапрежение и миофасциално освобождаване. Алопатичната медицина насърчава радикалните техники, които често са инвазивни по природа. Тези техники са насочени към директно противопоставяне на самата болест.

Въпреки че DOs и MD са лицензирани да практикуват медицина, те все още се различават един от друг, защото:

 1. Остеопатичните лекари са привърженици на безболезнени методи на лечение за разлика от алопатичните лекари.
 2. Лекарите -остеопати са свързани повече с теорията за опорно -двигателния апарат.
 3. Лекарите -остеопати имат по -малка свобода на медицинска практика в сравнение с алопатичните лекари.
 4. По -голямата част от хората в днешно време внушават по -голямо уважение към алопатичните лекари в сравнение с техните остеопатични колеги, които понякога се разглеждат като „лекари на шарлатанството“.
 5. Лекарите -остеопати разглеждат човешкото тяло като цяло, а не само върху самия симптом.

3 коментара

 1. Долните букви казват, че лекарите -остеопати имат по -малко права за практикуване, отколкото лекарите -алопати. Това е невярно. В САЩ DO могат да предписват лекарства, да извършват операция и да раждат бебета. Много пълни алопатични резиденции на DO заедно с завършили MD. Причината DO в други страни да са ограничени е, че те се преподават само по ръчна медицина и са приели степента DO, не трябва да се бърка с US DO степен. Като цяло "остеопат" се отнася до европейски DO, което не е различно от нашите хиропрактици. В САЩ те не се наричат ​​(поне точно) като остеопати, по -скоро „лекари -остеопати“, тъй като ние сме единствените други лекари. Учебният план сред DO и MD училищата е идентичен, като остеопатичното училище има добавена курсова работа по остеопатична мануална терапия. ОМТ има тежка употреба в опорно -двигателния апарат, но не се ограничава до това. Преподават се и манипулации, насочени към автономна нервна инервация, лимфен поток и движение на червата. Не всички ДО практикуват обширен ОМТ, тъй като той почти се е превърнал в специалност сам по себе си, въпреки че всички ДО са квалифицирани да го практикуват (подобно на предписването на определени болкоуспокояващи сред различни специализирани лекари.)

 2. Склонен съм да се съглася с Futuredo, тъй като на сайта на AOA те изброяват обширен набор от следдипломни програми. Нямам представа колко са успешно вписани, но изглежда, че възможностите са налице.

  http://opportunities.osteopathic.org/search/search.cfm?searchType=1&CFID=266502&CFTOKEN=108482e655c6589c-57D8EFA4-919A-C2E0-9618673A8C4F3C1E&jsessionid=f0126

  Късмет!

  • Открих, че DO/ резидентите и лекарите са еднакво квалифицирани, но алопатично зависими от ръката на RX лечението на локализирани области или органи на тялото. Обратно, лекарите на DO работят в пространствен резонанс за действителна физическа, висцерална и лигавично -скелетна физическа оценка. MD вече не правят физическа оценка. Тъжно и пропиляно образование 4 със сигурност.

Вижте повече за: , , , , ,