Разлика между Aleve и ибупрофен

640px-Ибупрофен2.svg

Структура на ибупрофен

Aleve Vs Ibuprofen

Ако имате сериозно главоболие и други болки в тялото, тогава едно от най -бързите решения е да прибегнете до използването на болкоуспокояващи . В тази връзка днес на пазара се разпространяват много видове обезболяващи. Алеве и Ибупрофен, макар и две различни лекарства, се използват за почти еднакви цели „облекчаване или намаляване на болката“.

На първо място, Aleve всъщност е популярна търговска марка на химичното съединение Naproxen, докато Ибупрофенът е просто родово наименование, което служи като химичното съединение, използвано в популярни марки Ibuprofen като Advil и Motrin.

Ибупрофен е класифициран като едно от лекарствата, принадлежащи към групата на НСПВС или нестероидни противовъзпалителни средства. Той действа, като спира освободените простагландини, които са достъпни поради съществуващо нараняване или възпалителен отговор, а също така инхибира действителното освобождаване на простагландин. Поради механизма си на действие, той помага за намаляване на общото възпаление, болка и дори контролира температурата. Може да се купи като лекарство без рецепта с препарат обикновено на 200 mg и 400 mg. Предлагат се и други по -силни дози, но на рецепта.

Aleve, лекарство натриев напроксен, е друго НСПВС, което обикновено се приема от пациенти с артрит. Освен това, Aleve се използва и като извънборсово лекарство за облекчаване на стандартните симптоми на болка при менструални спазми, мигрантски главоболия и други форми на болки.

Двете лекарства като нестероидни противовъзпалителни лекарства имат един и същ недостатък на увеличаване на нечии риск от сърдечен инфаркт и мозъчен инсулт, ако се използва твърде често. Двамата също могат да предизвикат стомашно (стомашно) кървене поради дразнещите си химични свойства. Въпреки това се смята, че Aleve предизвиква сънливост и запек сред потребителите.

Що се отнася до продължителността на терапевтичното действие на лекарството, Naproxen (Aleve) изглежда е победител. Като се има предвид почти същото дозиране на Ибупрофен и Алеве, ефектът от последния продължава доста по-дълго (8-12 часа) в сравнение с първия (4-8 часа).

Въпреки че това е доста субективно твърдение, мнозина биха се съгласили, че лекарствата Aleve или Naproxen имат по -добри болкоуспокояващи ефекти най -вече, ако го погледнете на база доза. Aleve 375 mg може да има по -дълъг и по -мощен ефект от 400 mg ибупрофен.

 • Aleve е търговска марка, докато Ibuprofen е родово име.
 • Ефектите на Aleve продължават по -дълго в сравнение с тези на ибупрофен.
 • Смята се, че ибупрофен предизвиква повече стомашно дразнене в сравнение с Aleve.
 • Aleve се използва предимно за артритни болки за разлика от ибупрофен.

8 коментара

 1. Току -що прочетох вашата статия и много оценявам съдържащата се в нея информация. Трябва да предположа обаче, че не е субективно да се каже: „Лекарствата Aleve или Naproxen имат по -добри болкоуспокояващи ефекти.“

  В миналото съм приемал Vioxx, но оттогава той беше „прекратен“ за мое голямо разочарование; работеше добре. В крайна сметка се наложи да използвам ибупрофен, който преди не помагаше. Открих, че трябва да приема или 600, или 800 mg ибупрофен плюс поне един допълнителен тиленол с допълнителна сила заедно, за да премахна метеорологичната болка в крака.

  Тъкмо започнах да използвам Aleve (понякога) тази година. В ретроспекция мога да разпозная колко бързо и ефективно се справи с болката. Но само преди ден -два започнах да се чудя дали тези две лекарства все пак са еднакви (винаги съм си мислел, че са).

  Казаха ми от дерматолог, че имам „капиларит“ и че това е ЗАДАРНО ЗА употребата на ибупрофен/nsaid. Когато той ми каза, че ибупрофенът, в комбинация с алкохол или усилена активност, без съмнение е причината, трябваше да му повярвам, ЗАЩОТО бях взел IBU И бях изгребал алеята ни (4 дълги автомобила с голям сняг).

  Въпреки това съм поставял под въпрос тази декларация много пъти. РЕДКО пия алкохол - за ПО -голямата част по -малко от ЕДНА напитка на МЕСЕЦ !!! И докато някой не определи „напрегнато“ като нещо, което всъщност съм способен да правя, НЕ ... Искам да кажа, че започнах да чистя в чистата си къща, но наистина? Хайде!

  Както и да е, не бях виждал доказателства за капиларита през последните няколко седмици/месеци до преди няколко дни. Снощи разбрах, че съм използвал IBU отново, тъй като не можах да намеря бутилката Aleve - това е колко често се нуждая от нея, но когато го направя ... .. whooooo!

  Ооооо, дойдох онлайн, за да открия дали има разлика между двете лекарства и се изненадах, че наистина има разлика - може би не е ГОЛЯМА, но достатъчно, за да докаже МОЯТА теория, че тя НЕ представлява никакви/всички НСПВС + НИЩО това се случва. Все пак не знам точно какво го причинява, но предполагам, че поне редовният IBU е замесен.

  Както и да е …………… .. просто исках да споделя и да благодаря за статията ви тук! 🙂

 2. Ха! Това е МНОГО КАПИТАЛИЗИРАНИ букви. СВЕЩЕННА КРАВА!!!

  • лололололололол

   о, Боже, имаш ме просто СЕГА! H ahhhhhh (въздишка)

   дори не е най -добрият ми! LOL

   IDK как ОЩЕ да подчертае адекватно определени думи, фрази, идеи, точки и т. Н. Ако можех BOLD лице или подчертавам, бих ги използвал! 😛

   Благодаря за обратната връзка. mooo [усмивка]

 3. Моето притеснение е: има ли лоши ефекти/ефекти при продължителна употреба на ибупрофен/алев/nsaid лекарства върху бъбреците. Моля отговорете. Не мога да намеря никаква информация re: този въпрос. Благодаря ти. Джуди

 4. извинете лошото писане - използвайки лявата ръка, дясното рамо е в болка, затова използвам Aleve.

  за мен работи дори по -добре от опиатите с рецепта. все още боли, но каква разлика - всъщност бих могъл да се усмихна (и малко да спя - да!)

  изглежда издържа около 10 часа, доста добре.

  рядко пия лекарства, но имах нужда от това. междувременно лекувам нараняването с билкови билки от д -р Кристофър (чудодейни неща), но също имах нужда от малко болка.

 5. Трябва да приемам 800 милиграма ибупрофен и понякога трябва да го приемам последователно в продължение на 3 до 4 дни, а след това лицето ми се подува, ръцете се подуват по краката и глезените се подуват, но съм в такава болка, че трябва вземи го и ме болят главоболията толкова силно и шията ме боли толкова силно, че трябва да взема нещо, но сега се питам дали трябва да премина към Aleve или напроксен някакви предложения ?????

  • Аз съм алергичен към ибупрофен, който причинява подуване на лицето и пръстите. Днес отидох на лекар и ми казаха да пия Motrin или Advil за възпаление. Заявих, че съм алергичен към ибупрофен, но мога да приема Aleve. Той каза: „Не разбирам, това е едно и също нещо“. Явно нещо е различно, защото мога да взема едното, а другите не.

   • Точно днес ми се случи същото! Отидох на лекар. Казах й, че съм алергичен към ибпрофен и че приемам Алеве! Тя каза как е това? Казах, че не знам, но работи, така че аз правя това. Тя мисли, че лъжа, защото лекарите винаги са прави?

Вижте повече за: ,