Разлика между Aleve и Advil

Алеве срещу Адвил

Aleve и Advil са две много популярни болкоуспокояващи, които се използват днес. Те са сред водещите марки НСПВС (нестероидни противовъзпалителни средства), които се продават широко по целия свят. Двете са лекарства без рецепта, които не се нуждаят от рецепта от лекаря, за да може един да ги купи. Те обикновено се използват за общи симптоми на болка като зъбобол, менструални спазми, болки в гърба, главоболие, мускулни болки и дори помагат за намаляване на температурата. Те също могат да помогнат за облекчаване на симптомите на лека артритна болка. Те също имат подобен набор от странични ефекти.

Основната разлика между тях обаче е активната съставка, използвана за производството на лекарството. За Advil, ибупрофенът е генерикът, който се използва. Около 200 mg ибупрофен са опаковани в една стандартна доза Advil. За Aleve се използва Naproxen Sodium. За разлика от Advil, Aleve използва малко повече (20 mg повече) от активната си съставка за стандартната си доза.

В тази връзка двете лекарства се дозират по различен начин. Advil, когато се приема от възрастни на 12 и повече години, се препоръчва едно хапче на всеки 4 или 6 часа, докато симптомите все още са налице. Ако някога тази формулировка все още не е ефективна, тогава двойното дозиране би било добре, тоест, ако няма да надвишите дневния лимит от 6 хапчета. Предполага се, че Aleve има по -дълъг терапевтичен ефект (но може би поради количеството на използваната активна съставка), поради което се приема на всеки 8 до 12 часа, докато симптомите продължават. За началната си доза всъщност можете да вземете две хапчета Aleve, стига да не превишите 2 хапчета в рамките на 8-12 часа. За дневния лимит не трябва да се приемат повече от 3 Aleves.

При тези разлики в дозировката двете не се предписват да се приемат едновременно. Приемането на двете едновременно ще увеличи двойно възможната поява на странични ефекти. Просто изберете един, както е предписано от Вашия лекар.

Между другото, има и рецепта за Advil. Предлага се хапче от 800 mg за по -хроничните видове болка и за най -тежките форми на мигрена.

Като цяло, въпреки че двете са от един и същ клас лекарства, те все още се различават, защото:

1. Advil е ибупрофен, докато Aleve е напроксен натрий.

2. Advil използва по -малко от активната си съставка (200 mg), докато Aleve използва повече (220 mg).

3. Advil се предписва да се приема на всеки 4-6 часа, докато Aleve обикновено се прилага на всеки 8-12 часа.

1 коментар

  1. Мисля, че Алев е малко по -добър

Вижте повече за: ,