Разлика между СПИН и херпес

СПИН срещу херпес

Хората имат имунна система. Това е организираната система от биологични бойци, които отблъскват обикновените настинки и грип. Тази система може да бъде сериозно засегната, когато човек се зарази с ХИВ или вируса на човешкия имунодефицит. В резултат на това имунната система не може да функционира нормално и ако го направи, тя просто е неефективна. Следователно можете да умрете само с обикновена настинка. Това е вирусът, отговорен за популярното състояние (сега считано за пандемия) „СПИН. Изцяло известен като синдром на придобита имунна недостатъчност, СПИН е съвкупност от много симптоми.

Дори ако вече е станало популярно знанието, че СПИН може да се зарази по полов път, което го прави форма на ППБ, СПИН може да се предава и чрез несексуални действия като: директен контакт на лигавицата с заразена сперма, кръв, вагинално секрети, предварителни секрети и дори кърма. Следователно, освен пола, можете да получите HIV вируса чрез кръвопреливане, инжекции с помощта на заразени игли, раждане и кърмене.

От друга страна, херпесът се причинява от два вируса, а именно HSV1 ( вирус на херпес симплекс един) и HSV 2. Начинът на предаване се основава на директен контакт с активна лезия или от заразена телесна течност. HSV2 се заразява чрез директен контакт кожа към кожа. Това е вид STD (болест, предавана по полов път) или STI (инфекция, предавана по полов път). Всеки път, когато имате такъв, вие ставате два пъти и дори пет пъти по -податливи на заразяване с ХИВ от нормалните хора. Следователно, вие сте два до пет пъти по -склонни към развитие на СПИН. Това може би се дължи на факта, че повечето ППБ се проявяват като рани или кожни лезии, които стават входни точки за вируса на ХИВ. Има и достатъчно биологични доказателства, че наличието на ППБ при човек, който също има ХИВ, увеличава вероятността ХИВ вирусът да бъде предаден.

Има много видове херпес. Един от най -противоречивите е гениталният херпес. Казват, че 1 от 6 души има херпес само в САЩ и е по -често срещан сред жените. Обърнете внимание, партньорите на заразените лица все още могат да правят секс с тях, но те просто трябва да използват необходимата защита като презерватив, за да сведат до минимум рисковете.

Трудното нещо при херпеса е, че дори и да не знаете, че вече го имате и дори да не виждате видими лезии, които се развиват в гениталиите ви, все още имате добри шансове да заразите някой друг с вашия херпесен вирус.

Що се отнася до лечението, херпесът и СПИН имат лекарства, които могат да забавят прогресията и развитието на вируса. Независимо от това, двете състояния нямат никакво лечение или ваксина и до днес. Подобно на СПИН, след като имате херпес, трябва да преживеете остатъка от живота си с него.

1. СПИН е по -тежко състояние от херпеса. Има по -голяма възможност за смърт при СПИН, отколкото при херпес.

2. СПИН засяга имунната система на човека за разлика от херпеса.

2 коментара

  1. Добър ден на всички от Африка, имам тази чудесна възможност да споделя това свидетелство за това как се лекувам от моя ХИВ. Преди две години бях ХИВ позитивен, така че страдах от това, правех едно нещо или поръчката да получа лек Имаше известен начин за това, затова по време на моето проучване в интернет видях свидетелство на млад мъж, за това как DR ADIZERO се лекува от ХИВ с билковото си лекарство. Бях изненадан и не вярвам, че казах добре, позволете ми опитайте го, аз се свързах с него същата вечер на имейла му и той ми даде инструкции и аз го следвам, той ми каза какво да правя и го направих, след седмица ми изпрати лекарството истински DHL, каза ми как да го използвам и аз направи точно това, което ме инструктира да го използвам, след две седмици ми каза, че трябва да отида на тест, наистина го направих и ето, че бях ХИВ „отрицателен“, толкова съм благодарен, докторе, сега съм доволен от съпругата си и двете си деца Искам да използвам тази възможност да кажа това, моля, ако имате такъв вид заболяване, наречено ХИВ, искам да се свържете с него по пощата (DRA [email protected]) също ще ви помогне да получите лечение за HPV, ХЕРПЕС, РАК, болести и той може да ви излекува от всякакъв вид заболявания с билковите си лекарства. всичко, което трябва да направите, е да му повярвате. благодаря, моят д -р адизеро Бог да ви благослови

    • Здравейте, Франка; радвам се за вас, ако е вярно, че сте излекувани от ХИВ, когато този вирус е известен с тероризирането на милиони хора, сигурен съм, че сте много щастливи, защото 1 от няколко късметлии, за да се отървете от вируса, така че кажете ми колко $ $$ той или тя ви пита

Вижте повече за: ,