Разлика между AICD и пейсмейкър

AICD срещу пейсмейкър

С помощта на напредъка в медицината, като много устройства вече са ценени заради тяхната функционалност и много полезни за здравето. В аритмии (нарушения на сърдечния ритъм) и нарушения на сърдечния ритъм (tachy / брадикардия), например, вече има няколко електронни устройства, които се използват, за да бди над сърцето и даде необходимата електрическа терапия, когато необходимостта от възникване. Пейсмейкъри и AICDs (автоматично / изкуствен имплантируеми кардиовертер дефибрилатор), може да помогне да се удължи живота на пациентите, които страдат от тези видове сърдечни заболявания.

Пейсмейкъри се използват при пациенти, така че тя може да помогне за регулирането на нормалната сърдечна дейност или сърце модел, най-вече за тези, живеещи в бавни и неравномерен пулс. Това устройство се състои от генератор захранва от батерия, която излъчва сигнали към едно сърце чрез действителни проводници, които са свързани буквално от устройството към сърцето. Той е и сензор, в смисъл, че той задейства автоматично стимул или сигнал за едно сърце е, че ще открие необичайни (забавя) побой. Тези сигнали са електрически характер, който насърчава по-добре времето на ударите. По-голямата част от пейсмейкъри са предварително програмирани да достави каза сигнал веднъж побоя падне под 50 до 70 удара приемлив линия.

Напротив, на AICD е по-сложно устройство от пейсмейкъра. За разлика от първата, тя може да изпрати сигнал, когато има фатален сърдечен ритъм се възприема като предварително определен в устройството. В същото време, той може да имитира действието на пейсмейкъри чрез регулиране на сърдечния ритъм, ако някога го забавя до неприемливи нива. Независимо от това, тя също може да правят точно обратното "праща сигнали за необичайно ускорен сърдечен ритъм. Тази функция е позната като изпращане на дефибрилация сътресения. В допълнение, той е интелигентен устройство за да може да разпознае и разграничи нормални внезапно повишаване на сърдечната честота, които се дължат на физически натоварвания като упражнение.

Пейсмейкъри обикновено са показани за пациенти, които имат анормален SA възел (естествения биологичен пейсмейкъра, че започва да бие сигнал на сърцето). Той също така се предписва за тези, които страдат от сърдечен блок (когато електрическите сигнали от възел SA не могат да достигнат долните камери на сърцето, което води до по-бавна скорост на сърцето).

AICDs обикновено са предназначени за тези, които страдат от тежко сърдечно-съдови заболявания, като тези, които са живели през инфаркт и тези, които имат опит VT (камерна тахикардия) и VF (камерно мъждене). AICDs предлагат както дефибрилация (даде висока интензивност електрически шок) и кардиоверзия (като ударни импулси в синхрон). В defibrillating шок е толкова силна, че почти ще се почувствате така, сякаш някой ви ритна в гърдите. Независимо от това, това е, което прави AICD спаси човешки живот.

1. AICD може да направи функцията на сърдечния стимулатор (регулира сърдечната честота, когато се забавя), като последната може да направи функциите на първия.

2. AICD е по-сложно устройство, да не говорим, по-скъпо, тъй като тя може да направи дефибрилация, така и кардиоверсия за разлика от стандартната пейсмейкъра.

3 коментара

  1. Ако ще да се даде медицинска помощ и всякаква друга информация, КОЯТО Е В ПРИРОДАТА ФАКТИЧЕСКА тогава трябва да се спазва добра граматическата структура и присъдата смисъл. Начинът, по който статия, РАЗЧИТА Е, като че ли е преведена от друг език, без преработване или вносителят не разполага с овладяването на основите на английски език. Освен това, той би могъл да бъде кондензирани по-стегнато и по-лесно READIBLE структура. Сега виждам защо трябва ЧЕ отговорност в края на страницата. "КАКТО Е" и "С ВСИЧКИ НЕДОСТАТЪЦИ" няма извинение за лош английски.

    • Коментарът ви бе пълна с неправилна граматика и тяхното използване. В "статия", а не статия, не беше. Вземете хоби!

  2. Zimo,

    Zimo вас арогантен глупак, статията е добре написана. Трябва да се провери собствения си правопис, преди да напусне арогантен коментар като този по-горе. Само да знаете, това не е статия статия,. Това дори не беше единствената грешка в публикацията си или ми необразован приятел.

    Яжте лайна.

Вижте още за: