Разлика между AHA и CPR на Червения кръст

AHA срещу Червен кръст CPR

AHA (Американската сърдечна асоциация) и Червеният кръст (напълно известен като Американския червен кръст или ARC) са две институции, които предлагат медицински обучения на неспециалисти и медицински специалисти относно някои основни процедури за поддържане на живота като CPR. В тази връзка мнозина се питат къде да отидат и коя фирма предлага най -атрактивните сертификати, най -вече за тези, които искат да работят.

Говори се, че Червеният кръст схваща своята теория за техните медицински обучения от самата AHA. По този начин AHA е институтът, който наистина върши работата на крака за всички необходими изследвания, докато Червеният кръст просто заимства теорията от тях. Изглежда и двете разчитат на насоките, определени от AHA през 2005 г. В тази връзка обучението по AHA се счита за по -трудно и е склонно за тези, които вече имат основен и професионален медицински опит. Обикновено те са тези, които провеждат обучения в акредитирани болници.

Не за да се влоши качеството на превъзходното обучение по CPR в Червения кръст, но те изглежда дават много по -лесен подход към обучението по CPR. В процеса на оценяване те изискват само по-малък процент на преминаване от около 80% на изпит в сравнение с 84-85% на AHA. По този начин мнозина биха препоръчали обучението на Червения кръст за CPR на тези, които все още нямат много медицински опит. Забелязано е обаче, че обучението по Червена кръст по КПР са малко по -обширни от тези на AHA. Техните срокове за обучение обикновено са по -дълги от другите.

Що се отнася до действителния курс, обучението по CPR на AHA е разделено на три подкурса:

1. Основно поддържане на живота (BLS), предназначено за медицински специалисти

2. HEDSAVER AED

3. Heartsaver CPR

Червеният кръст също разделя обучението им на три:

1. CPR на професионален спасител, известен също като CPR Pro

2. Училища и CPR на Общността

3. CPR на работното място

Една от непосредствените разлики, които ще срещнете между двете, е продължителността на сертифицирането. AHA предлага двугодишна програма за сертифициране за всичките им обучения по първа помощ, AED и трите курса по CPR, докато Червеният кръст предлага само сертификация за една година за последните си два курса по CPR. Само CPR на професионалния спасител е на стойност 2 години. На всичкото отгоре се казва, че CPR Pro на Червения кръст не е толкова признат от медицинските институции в сравнение с обучението по BLS на AHA. Това е една от причините, поради които повечето здравни специалисти биха потърсили сертификат за AHA CPR над Червения кръст.

Независимо от това, както AHA, така и Червеният кръст са национално признати за водещи в предоставянето на първокласно основно медицинско обучение за местни или национални степени.

1. Смята се, че AHA е по -трудно обучение за CPR от Червения кръст “

2. AHA предлага двугодишно сертифициране за всичките си курсове за CPR, докато Червеният кръст предлага само едногодишно сертифициране за курсовете „CPR за работното място, училищата и общността, с изключение на CPR Pro, който е на стойност 2 години.

3 коментара

  1. Страхотен пост. Направих и подробно сравнение на AHA срещу Червения кръст CPR в моя блог http://www.cprcertificationonlinehq.com/difference-aha-red-cross-cpr-training-programs/ проверете го!

  2. Аз съм доброволец на Червения кръст и също работя за YMCA. Някои от вашите факти не са верни във всяка територия на Червения кръст, затова бих искал да обърна внимание, ако мога. Американският Червен кръст всъщност предлага двугодишно сертифициране за CPR/първа помощ/AED. Също така нашите възможности за курсове са в съответствие с най -добрите практики на OSHA за Програма за обучение по първа помощ на работното място. Знаете ли, че можете да посещавате дигитален курс за опресняване ВСЕКО време след това, колкото пъти искате, за да поддържате уменията си свежи? Американският Червен кръст също предлага професионален спасител за спасители и други здравни специалисти, като реагиращи и доставчици на BLS. Станах CPR/Първа помощ, сертифициран за първи път от Червения кръст през 1977 г., докато посещавах „Обучителен курс за детегледачки на ARC“, който се предлагаше в нашата местна църква. Бях само на 12 години и тези умения ми позволиха да бъда най-добре обучения седещ в нашия квартал до 18-годишна възраст и се преместих. Както казах, аз също работя за YMCA, всички наши служители Y са CPR/AED първа помощ, обучени от американския Червен кръст като част от нашите процедури за наемане. Трябва да приемем и поддържаме това като изискване за работа. Не преминаваме на 80%. Ние всеки отбелязваме 100% преди да напуснем този клас и познаваме техниката си за самотни спасители и CPR за двама души или го правим отново и отново. Това не е правописен тест! Някой умира и от вас зависи да активирате 911 и да поддържате кръвообращението си, докато пристигне повече помощ. Това може да не са изискванията на всички инструктори, има такива, които не се стремят към съвършенство всеки път. НО що се отнася до спасяването на живот, няма място САМО да знаете само 80%!

    • DJ Nay

      Това е истина ДНЕС какво казваш. Не знам кога е публикувана тази статия. Вероятно е било вярно преди повече от 10 години, но съм преминал през сертифициране за BLS за професионалисти в двете организации и мога честно да кажа, че онлайн програмата на Червения кръст беше по -дълга и по -трудна. Червеният кръст имаше само тест с 20 въпроса за онлайн частта и се нуждаехте от 80%. AHA BLS за професионалисти беше 25 въпроса, подобни на RC, но имате нужда от 84% Частта в класната стая беше много по -дълга с RC, отколкото AHA. Инструкторът на AHA просто двойно провери знанията ви, но нямаше тест. Чувствам, че AHA беше добър, но в никакъв случай по -добър от RC в сравняването на двете днес.

Вижте повече за: ,