Разлика между Aerobid и Aerobid M

Aerobid срещу Aerobid M

Aerobid и Aerobid-M са две търговски марки за генеричното лекарство, наречено флунизолид. Това лекарство е противовъзпалително стероидно лекарство (кортикостероид). Като такъв, той помага за намаляване на възпалението. Най -добре е да се дава на всеки, който изпитва симптоми на астма, но не се препоръчва за употреба при случаи на остра астма. Има и някои други индикации за Aerobid. Но първо трябва да се консултирате с Вашия лекар или фармацевт.

Aerobid се използва за инхалация през устата на потребителя. Можете лесно да следвате инструкциите, посочени на етикета на рецептата. Ако се използва редовно, Aerobid е доказано като много ефективно лекарство срещу астма. Но само за уточнение, Aerobid е идеален за профилактика на астма, а не за лечение на астма. По този начин, ако човек използва лекарството редовно през целия си курс, обикновено около 6 седмици, тогава трябва да има очаквано облекчение от разстройството. При действителна астматична атака може да се наложи прилагане или вдишване на други лекарства, както е предписано от лекаря. В случай, че симптомите на астма се влошат или не се успокоят, моля, потърсете незабавна медицинска помощ.

Подобно на други лекарства, Aerobid не трябва да се приема заедно с някои други лекарства поради възможни нежелани лекарствени взаимодействия. Тези лекарства са Mifepristone, Carbamazepine, Phenytoin, Rifampin и други барбитурати. Aerobid трябва да се съхранява в рамките на 15 до 30 градуса по Целзий (59-86 ÀšF). Съхранението му при много по -ниска или по -висока температура може да направи лекарството неефективно и по -малко мощно.

Aerobid също предизвиква някои възможни странични ефекти като стенокардия (болка в гърдите), неравномерен и ускорен пулс, треска, нервност, замаяност, кожни обриви, сърбеж, затруднено дишане и развитие на бели рани по вътрешната страна на устата. Това са тези, които могат да наложат медицинско проследяване. Има и някои по -малко сериозни странични ефекти като сухота в устата, диария, главоболие, повръщане, гадене и др.

Сам по себе си флунизолидът изглежда кремав, бял, прахообразни кристали. Основната и може би единствената съществена разлика във формулите на Aerobid и Aerobid-M е, че последната включва специалната съставка ментол, която служи като ароматизиращ компонент на лекарството.

Ако ще попитате как да разграничите двете лекарства, само като ги разгледате, те имат друга уникална отличителна черта. Въз основа на формулировката от 7 g, стандартният Aerobid предлага около 100 инхалации с 250 mcg от лекарството на инхалация. Той е опакован в сив пластмасов инхалатор с лилава капачка. Aerobid-M, въпреки че предлага същата доза и брой инхалации, използва зелена капачка.

Всичко на всичко,

1. Aerobid и Aerobid-M са едни и същи флунизолидни кортикостероидни лекарства, но последният има допълнителна ментолова съставка, за да добави аромат към лекарството.

2. Aerobid е опакован в сив пластмасов инхалатор, който има лилава капачка, докато Aerobid-M има същия пластмасов инхалатор, но използва зелена капачка.