Разлика между Adipex и Phentermine

Адипекс срещу фентермин

Адипекс и фентерминът са еднакви и различни. Тези лекарства или хапчета са еднакви, защото се предписват от лекарите на своите пациенти, които искат да отслабнат. Те са различни, защото първият е марка за генеричното лекарствено съединение фентермин. Тъй като е генерична формулировка, фентерминът все още е най -често предписваното диетично лекарство на пазара за отслабване според определен американски борд за лекарства. Това не е изненадващо, защото фентерминът (1959 г.) е пионерското хапче за отслабване, одобрено от FDA, чието основно действие е насочено към потискане на апетита. Дори ако Adipex сега е станал почти толкова широко използван като фентермин, това средство за потискане на апетита (хапче за аноректика) все още е по -ново хапче за отслабване в сравнение с неговия аналог. Тези хапчета за отслабване съдържат същото активно съединение, наречено фентермин хидрохлорид. Тази съставка е средство за потискане на апетита, тъй като променя апетитния център на мозъка (хипоталамус), като причинява определени химически промени в централната нервна система. Тези хапчета са широко предписани от диетолози най -вече за краткосрочна загуба на тегло. Когато са съчетани със строг режим на упражнения, приемът на тези хапчета прави отслабването много по -бързо и по -ефективно. Адипекс и фентермин се различават по отношение на лекарствения състав. Обикновено тези хапчета за отслабване идват в дълъг диапазон на силни стойности, започвайки от 15 mg до 37,5 mg. Марковият Adipex (предлаган на пазара от Gate Pharmaceuticals) има само формула от 37,5 mg, в сравнение с генеричния фентермин, който има по -голям избор на силни таблетки, тъй като се произвежда от много различни фармацевтични компании. Отменяйки всички други фактори, ефективността при контролиране на апетита се определя единствено от силата на формулировката на приеманото хапче. Известно е също, че различните форми на хапчета като таблетки и капсули имат малко по -различни резултати при отслабване, тъй като всяка форма може да бъде приготвена по различен начин, като се използват различни лекарствени формули. По този начин ефективността на една капсула Adipex например може леко да се различава от тази, показана в таблетките Adipex. Като цяло, Adipex и фентермин споделят същия набор от неблагоприятни и странични ефекти, тъй като и двата са направени от една и съща активна химическа съставка. Някои от най -изразените ефекти са увеличаване на сърдечната честота, повишено кръвно налягане и сухота в устата.

 1. Adipex е търговска марка, докато фентерминът е родово име за Adipex.
 2. Adipex е по -ново хапче за отслабване в сравнение с фентермин.
 3. Adipex има определена доза от активната си съставка фентермин НС1. Предлага се предимно във формулировка от 37,5 mg, докато фентерминът има по -голям избор на лекарствени сили.

9 коментара

 1. Този уебсайт може да бъде преглед за всички данни, които сте искали за това и не знаете кого да попитате. Погледнете тук и вие също ще го откриете положително.

 2. Интересува се от Phentermine

 3. Взех адипекс и той наистина ми помага. Прави ме щастлив и контролира теглото и апетита. Това хапче прави ли същото като адипекс

 4. Дали тези хапчета за отслабване ще ви дадат енергия? Аз съм на 55 с наднормено тегло и това се дължи главно на липсата на енергия за надценяване. Благодаря

 5. Адипекс е по -силен от фентермин. Получих скрипт за адипекс 75. Какво е еквивалентно на фентермин в mg. Объркан съм. Искам да го взема, докато разбера, че mg са наред. Изглежда високо. Лабораториите на Abbott го гасят.

 6. Искам adipex.im199 паунда и 5'2. Адът също 53

 7. Waar kan ek adimex 75 mg в Krugersdorp kry? 082 828 198e

 8. Взеха ми 37,5 фентермин и смених д -р сега взех 37,5 пфентермин HCL USP има ли разлика в тези две

Вижте повече за: , , ,