Разлика между Adipex и Adipex P

Adipex Vs Adipex P

Вече няколко години мнозина питат за разликата между Adipex и Adipex-P. Тези, които приемат Adipex, когато поръчват лекарствата си онлайн, по-късно установяват, че всъщност са получили формулировката Adipex-P. Номерът е, че и двете имена имат едно и също 37,5 mg съдържание на лекарство, така че практически няма разлика освен другото с разширение "P."

Всъщност няма разлика между двете имена. Мнозина твърдят, че името Adipex се е появило още през 60 -те години на миналия век, което го прави по -ранното стандартно име за лекарството Adpipex. Напротив, Adipex-P се казва, че е по-новото име за Adipex, което подчертава буквата „P“ за фентермин. Adipex е фентермин (родовото име). По този начин е безопасно да се каже, че Adipex-P е новото официално наименование на същото лекарство. Случи се така, че много лекари отхвърлят „P“ най -вероятно, за да могат да напишат наименованието на лекарството много по -лесно и по -бързо.

Поради популярността на диетите и отслабването, много хора търсят лекарствения подход, само за да намалят значително теглото си. В тази връзка, Adipex се превърна в най -широко използваното лекарство за отслабване, особено в САЩ Произведено от Gate Pharmaceuticals, това лекарство е таблетка с продълговата форма, носеща цветовете синьо и бяло. Може да бъде и под формата на капсула, като единият край е син, а другият е бял, но има някои видими тъмносинкави ивици

Adipex или Adipex-P потиска апетита. Използва се за кратко време при пациенти, декларирани като затлъстели. Не трябва да се приема случайно, особено при кърмачки или бременни жени и при по -млади потребители като деца и ранни подрастващи под 16 години, тъй като все още няма проучвания, които да докажат безопасността на лекарството за този тип хора. Подобно на всяко друго лекарство, човек може да почувства някои странични ефекти след приемане на Adipex-P. Най -честите от тях са сърцебиене, безсъние, болки в гърдите, задух и пристъпи на тревожност . Нещо повече, не трябва да се използва повече от 3 месеца, защото има много висок потенциал за пристрастяване.

Въпреки че двете наименования на лекарства са само едно и също лекарство с две идентичности, те все още имат някои повърхностни разлики:

1. Adipex-P е по-новото търговско наименование на фентермин за разлика от Adipex.

2. Adipex-P вече е официалното наименование на същото лекарство като Adipex.

проблем с теглото? изображение от Кийт Фрит от Fotolia.com

Вижте повече за: