Разлика между Adipex и Adderall

Адипекс срещу Адерал

Хората са загрижени за приемането на най -добрите лекарства за тяхното състояние. На тези, които изпитват поведенчески проблеми като ADHD (разстройство на хиперактивност с дефицит на внимание), техните лекари могат да предпишат прием на лекарства Adderall или Adipex. За някои, които планират да отслабнат, последното може да не доведе до никакъв ефект, особено ако е било използвано отдавна. Но естествено това не винаги е така.

На първо място, Adderall е вид стимулант, който засяга ЦНС (централната нервна система). Основната цел на такъв е контролът на хиперактивните импулси. По този начин се използва предимно за контрол на ADHD.

Adderall се състои от много лекарствени компоненти, а именно: декстроамфетамин сулфат, декстроамфетамин захарид, рацемичен амфетамнен сулфат и рацемичен амфетамин сапартат монохидрат “всички в приблизително еднаква пропорция (25%). Ефектът на това лекарство е насочен към производството на повече норепинефрин и допамин.

Това лекарство се предлага и в две форми XR (удължено освобождаване) и IR (незабавно освобождаване). Adderall е лекарство, одобрено от FDA за ADHD. Но също така има някои необичайни употреби, които все още не са одобрени от борда за лекарства. Едно от най -противоречивите приложения е използването му за управление на затлъстяването. Да, много потребители използват Adderall за тази цел, а не за специфични поведенчески промени, като например за ADHD.

От друга страна, Adipex, известен като Adipex-P, е незабавното освобождаване на лекарството Phentermine. Класифициран е като лекарство, което потиска апетита. По този начин това лекарство е показано за употреба от пациенти със затлъстяване и за тези, които искат да намалят теглото си

Adipex се насочва към хипоталамуса, за да освободи невротрансмитера норепинефрин. Това задейства реакцията на бягство или борба, която е отговорна за намаляване на глада. Той също така има директно действие извън мозъка, като инициира освобождаването на адреналин за насочване към мастните клетки, които ще бъдат използвани за отделяне на излишните мазнини за производство на енергия. Като цяло терапевтичният му ефект е за намаляване на глада. Както всички други лекарства, Adipex предизвиква редица странични ефекти. Независимо от това, те са много поносими при повечето обстоятелства. Някои от най -честите нежелани реакции са както следва: повишено кръвно налягане, сърцебиене, безсъние, раздразнителност, сухота в устата, замъгляване на зрението, диария, нервност и главоболие и др. Adipex е само едно от многото търговски наименования на генеричния фентермин. Други известни марки включват Ionamin, Obermine и Zantryl. Препоръчва се за краткотрайна употреба (обикновено до 3 месеца). Използването на такива обикновено е съчетано със строг режим на упражнения и диета.

1. Adipex е одобрено от FDA лекарство за намаляване на глада, докато Adderall не е клинично одобрен за такива употреби.

2. Adderall е предимно за лечение на ADHD, докато Adipex е средство за потискане на апетита.

3 коментара

  1. По този начин приложението е много полезно при ежедневни въпроси, на които трябва да се отговори. Също така е лесен за разбиране.

    • Ако се лекувате от ADHD като възрастна жена и същият DR. Предписа и двете лекарства за отслабване, адипекс и аддерол, за нейния ADHD. Трябва ли нейният фармацевт веднага след два месеца да напълни и двете лекарства за вас? Какво ще кажете за някакви симптоми на отнемане?

  2. Този блог за разликата между Adipex и Adderall. много ми помогна, много добра тема.

    Кой продукт ми помогна да отслабна, препоръчвам ви да видите

    Целувам ви всички!

Вижте повече за: ,