Разлика между Остър и хроничен панкреатит

Остра срещу хроничен панкреатит

Нашето тяло е една сложна и красива машина. Всяка част има своя отделна функция, и все пак всяка част е изцяло свързана с всяка друга част на тялото, като по този начин, като се поддържа здравето ни и ни позволява да направим нашите нормални дейности.

Един орган, който не може да бъде в темата за повечето здравни дискусии все още има голяма роля в ежедневието ни е на панкреаса. В почти всичко, което правим, панкреаса може да има нещо общо с това. Това е така, защото на панкреаса, макар и косвено, се занимава с производство на енергия и други хранителни вещества за нас. Той също така има и други функции, които са разгледани в кратък период от време.

Панкреасът, който се намира точно зад стомаха, прикрепен към тънките черва, има много важна работа за вършене. Това органи функции и като секреторната и жлеза орган. Панкреаса отделя инсулин (хормон, който пренася глюкоза в различни клетки), (увеличение глюкагон захарни нива, ако тялото има ниско захранващо в кръвта), и соматостатин (хормон, участващи в растежа).

Освен това, панкреаса също отделя панкреасни ензими, които разграждането на храната в използваеми части помощ. Като това, което съм написал по-рано, като влияе на енергия и количеството на хранителните вещества за организма. Здрав панкреас средства, които тялото ни функционира правилно.

Има случаи, макар че се случва, че панкреатит. Това състояние обикновено се причинява от натрупване на панкреатични ензими, които не се оттича в тънките черва. Това натрупване смила тъканите в панкреаса причинява да стане възпаление и заразени. Това се случва най-вече се дължи на прекомерната употреба на алкохол, като камъни в жлъчката са също често срещани причини за възникването му, което води до възпаление. Има два основни вида на панкреатит. Това са следва, остър панкреатит и хроничен панкреатит.

Остър панкреатит се диагностицира за внезапна поява на възпаление на панкреаса, който трае само няколко дни. В този случай, има внезапно нападение на остра болка в горната коремна област, която може да продължи с часове или дни. Пиенето на алкохол или яденето може само да влоши болката и лежащ в фалцов позиция може да предложи някои облекчения. Тя преминава от само себе си.

Хроничен панкреатит, когато атаките се появи отново, за определен период от време, повече от 6 месеца. Атаките предизвика белези и увреждане на панкреаса, които го правят податливи на инфекция и по-нататъшно възпаление. Някои от тях могат да се почувства само само коремни болки през годините, до момента, че панкреаса в напълно възпалени. Това обикновено е без разделяне.

Резюме:

1. панкреатит, възпаление на панкреаса, обикновено се причинява от прекомерно алкохол пиене или камъни в жлъчката, които блокират панкреатичните канали, водещи до тънките черва.

2. В остър панкреатит, това се случи изведнъж, което води до остра болка с продължителност от няколко часа до дни и преминава от само себе си.

3. В хроничен панкреатит, тя продължи повече от 6 месеца, дори до година, което се дължи на постоянно увреждане на панкреаса и възпаление.

Вижте още за: