Разлика между акупресура и масаж

Спас са станали популярни в близкото минало, особено с известните ползи от спа процедури за тялото. Тези лечения увеличават притока на кислород и хранителни вещества към всички клетки на тялото, както и в цялата система, което води до общо благосъстояние. Когато повечето хора споменават спа процедури, това, което идва на ум, са масажите. Съществуват обаче различни видове лечение. В тази статия ще разгледаме разликата между акупресура и масаж.

Какво е акупресура?

Използвана ръка за ръка с акупунктура, това е алтернативна медицина техника, която използва концепцията за потока на жизнената енергия през меридиани. Лечението включва прилагане на натиск върху тригерните точки или акупунктурните точки. Това има за цел да премахне задръстванията. Прилагането на натиск се извършва чрез устройства, лакътя или ръцете.

Въпреки че няма доказателства за ефективността на акупресурата, някои проучвания разкриват, че тя може да помогне при напрежение, болки в гърба, болки в кръста и болки в стомаха, наред с други.

Акупресурата може да се извърши чрез прилагане на натиск, търкаляне или триене върху рефлекторните зони. Сред устройствата, които могат да се използват, са акула, енергийната ролка, ролката за краката, подложката за захранване и Teishein.

Какво е масаж?

Това е манипулацията на меките тъкани в тялото за лечение на телесна болка или стрес. Обикновено използва пръсти, ръце, колене, лакти, устройство или предмишници. Лицата, които извършват, са известни като масажистка за жени или масажист за мъже. В някои страни те се наричат ​​масажисти, тъй като трябва да получат съответния лиценз.

Масажите се извършват с клиенти, седнали на масажни столове или легнали на масажни маси или постелки. Сред модалностите на масажите са дълбока тъкан, тригерни точки, спортни, медицински, шведски, структурна интеграция, ръчен лимфен дренаж и тайландски масажи.

По света се практикуват много различни видове масажи. Те включват акупресура, ашиацу, бирмански масаж, биодинамичен масаж, еротичен масаж, лимфен дренаж, миофасциално освобождаване, шиацу, структурна интеграция и еротичен масаж, само някои от тях.

Прилики

  • И двете имат за цел да лекуват или подобряват релаксацията на тялото

Разлики

Определение

Акупресурата се отнася до алтернативна медицина техника, която използва концепцията за потока на жизнената енергия през меридиани. От друга страна, масажът се отнася до манипулиране на меките тъкани в тялото за лечение на телесна болка или стрес.

Лечение

Докато лечението с акупресура включва прилагане на натиск върху тригерните точки или акупунктурните точки, масажното лечение включва манипулиране на меките тъкани с клиенти, седнали на масажни столове или легнали на масажни маси или постелки.

Акупресура срещу масаж: Сравнителна таблица

Резюме на акупресура и масаж

Акупресурата е алтернативна медицина техника, която използва концепцията за потока на жизнената енергия през меридиани. Това може да стане чрез натиск, търкаляне или триене върху рефлекторните зони. От друга страна, масажът се отнася до манипулиране на меките тъкани в тялото за лечение на телесна болка или стрес. Извършва се с клиенти, седнали на масажни столове или легнали на масажни маси или постелки.

1 коментар

  1. това е страхотен уебсайт

Вижте повече за: ,