Разлика между активните калории и общите калории

Личното здраве е тема, която не може да бъде пренебрегната. За всеки човек знанието за това как тялото постига и използва енергия по отношение на калориите е жизненоважно. Това предизвиква чувство на интерес към личното здраве, било то при хора с наднормено тегло, нормални и дори с наднормено тегло. За човек, който се занимава с физически дейности като ходене, плуване, тичане или дори туризъм, няма нищо по -удовлетворяващо от това да разбере колко калории са изгорени по време на определена физическа активност. Тези енергийни единици, наричани основно калории, имат няколко класификации като общи, калории в покой и активни калории.

Какво представляват активните калории?

Това са изгорени калории, когато човек е активен. Например по време на ангажиране на дейности като ходене, бягане, плуване и туризъм. Основното значение на активните калории е отслабването.

6 0 ″ височина = ”500 ″>

Какво представляват общите калории?

Това е сумата от изгорените калории, когато човек е активен и калориите, изгорени по време на нормалната функция на тялото, известна като сумата от общите калории и калориите в покой.

Прилики между активните калории и общите калории

  • И двете са важни компоненти във фитнеса и здравето

Разлики между активните калории и общите калории

Определение

Активните калории са изгорените калории, когато човек е активен, например по време на извършване на дейности като ходене, бягане, плуване и туризъм. От друга страна, общите калории са сумата от изгорените калории, когато човек е активен и калориите, изгорени по време на нормалната функция на тялото.

Обща употреба

Докато активните калории са важни за отслабването, общите калории са важни за отслабването и нормалната функция на тялото.

Активни калории спрямо общите калории: Сравнителна таблица

Обобщение на активните спрямо общите калории

Важно е да се отбележи, че теглото се натрупва, когато приемът на калории надвишава нуждите на тялото за енергия, което след това води до натрупване на излишната енергия от тялото. Докато активните и общите калории варират при отделните индивиди в зависимост от теглото, пола, медицинските състояния и нивото на активност, винаги е важно да се следят дейностите на тялото за оптимално здраве.

1 коментар

  1. Безполезно обяснение. Само една дума салата

Вижте повече за: ,