Разлика между акне и екзема

Акне срещу екзема

Кожата е най -големият орган в тялото. Знаете ли, че? Някои може би вече са чували за това и това не е ново за тях, но за други, които нямат представа за това, това може да е ново откритие. Кожата е и най-лесно оцененият орган по време на контролните прегледи. Лекарите и лекарите систематично и методично изследват кожата за признаци на възпаление, зачервяване, синини или нежност (болезнени усещания при докосване) за улики за всякакви проблеми, както извън, така и вътре в тялото. Поради това трябва да се грижим повече за кожата си.

Кожата е цяла своя собствена система. Нарича се покривна система. Състои се от 3 слоя, епидермален слой, дермален слой и подкожна тъкан. Това, което виждаме отвън, което ни дава цвета и тонуса на кожата ни, е епидермисът. По същество се състои от кожни клетки, които защитават, блокират и абсорбират някои хранителни вещества. Следващият слой е дермата. Той е богат на кръвоносни съдове и рецептори за болка. Увреждането на този слой може да причини силна болка и кървене. И накрая, подкожният слой съдържа мазнини, които спомагат за изолацията, съхраняват енергия и помагат за поддържане целостта на кожата ни.

Обикновено кожните проблеми или състояния се виждат лесно без никакви устройства. Натъртването или зачервяването може да показва инфекция в епидермалните или дермални слоеве, както и индикация за увреждане в подлежащите органи. Понякога обаче в кожата настъпват забележими промени, които рядко пренебрегваме, докато вече не ни притесняват. Сред тези кожни проблеми са акне и екзема, които са често срещани, въпреки че са напълно различни.

На първо място, акнето се счита за често срещано явление и кожно заболяване, което много хора имат. Акнето може да се характеризира като невъзпалени или възпалени пигментации или нарушения в нормалния цвят на кожата. Това се случва, защото има блокиране в космените окончания или фоликулите. Мръсотията и мръсотията се натрупват и бактериите процъфтяват. Ако не се направи намеса, това може да причини белези, пигментация или дори възпаление в засегнатата област.

От друга страна, екземата се счита за възпаление на епидермалния слой. Не засяга окончанията на космените фоликули, а се дължи на различни причини. Екземата се счита за симптом на основно заболяване, което причинява зачервяване, изсушаване, сърбеж или белези на засегнатата област. Това не е кожно заболяване, а по -скоро резултат от болестно състояние.

Можете да прочетете повече за това, тъй като тук са предоставени само основни подробности.

Резюме:

1. Кожата е най -големият орган в тялото и съдържа 3 слоя, които са епидермиса, дермата и подкожно.

2. Акнето е кожно заболяване, дължащо се на блокиране и инфекция във фоликулните окончания, водещо до пигментации.

3. Екземата е симптом на основно заболяване, с различен вид в зависимост от това, което го е причинило.

1 коментар

  1. Нашето малко момченце имаше ужасна екзема от бебе до около 2 -годишна възраст. Беше толкова трудно и се опитахме с всичко, за да помогнем на кожата му! Исках да споделя, че най -доброто решение, което сме имали, е да му дадем Belly Boost дъвчащи пробиотици! Те изчистиха кожата му толкова много и четох, че се показва, че пробиотиците наистина помагат на кожата ни - затова го приемам и сега! Благодаря за информацията!

Вижте повече за: ,