Разлика между абдоминопластика и прилепване на корема

Абдоминопластика срещу коремче

Абдоминопластиката и притискането на корема са два различни термина, които се отнасят до една и съща процедура. Може би една от причините, поради които е разработена последната, е, че е много по -лесно да се каже и запомни, а не оригиналното й алтернативно име абдоминопластика.

Абдоминопластиката или прибирането на корема се прави, за да се премахне излишната кожа и мазнини от човека “„ това не допринася за загуба на тегло. По този начин процедурата има за цел да възстанови всеки отслабен мускул. Освен това стяга всеки отделен мускул. Крайният резултат от процедурата за прибиране на корема е корем, който ще изглежда много по -стегнат и по -гладък. Лицето също ще изглежда по -тънко от обикновено, да не говорим, че има по -пропорционална талия.

Тези, които отговарят на условията за тази процедура, трябва да са в добро здраве. Въпреки това, повечето кандидати избират (планират) да преминат такова, защото имат тази допълнителна кожа на коремната си стена. Други пациенти също ще бъдат предписани да отслабнат първо, за да опростят процедурата за хирурзите.

Всъщност днес има много видове абдоминопластики. Пълната процедура ще изисква хирургът да направи разрез в тазобедрената кост на пациента. Разрезът е направен ниско в срамната област напречно. След това той премахва ненужните тъкани и мазнини и поправя останалата част на корема, като ги зашива. В допълнение, повечето пълни коремни кореми изискват действителната подмяна на пъпа.

Вторият тип, наречен частична абдоминопластика, е предназначен за тези, чиито мастни натрупвания се намират предимно под областта на пъпа. В тази процедура има по -малко рязане, за да може да се използва ендоскоп за извършване на такова. Пъпът дори не се нуждае от смяна или промяна. Този подход е много по -бърз за изпълнение в сравнение с пълната процедура за прибиране на корема.

След процедурата пациентът очевидно ще почувства болка в оперираната зона. При нормални обстоятелства повечето пациенти с прибрани коремчета не могат да стоят изправени през първите няколко дни след процедурата. Ще бъдат предписани обезболяващи за борба с болката и ще трябва да се наложат превръзки върху нарязаната област. В повечето случаи под кожата се поставя временна дренажна тръба, за да се отцеди допълнително кръв или течности.

Като хирургична процедура, коремът на корема носи някои рискове от кървене или инфекция. Независимо от това, съвременните разработки както в хирургията, така и в медицината са намалили значително тези рискове.

Като цяло, макар че абдоминопластиката и прибирането на корема са еднакви, те все още се различават в следните незначителни аспекти:

1. Абдоминопластиката е термин, който е по -малко популярен в сравнение с прибирането на корема.

2. Абдоминопластиката е по-техническият или научен термин за прибиране на корема, докато коремът е просто по-модерният или конвенционален (лесен за запомняне) начин да се каже абдоминопластика.

Вижте повече за: , ,