Разлика между абдоминопластика и паникулектомия

Абдоминопластика срещу паникулектомия

Днес хората искат да направят всичко, само за да изглеждат красиви. В съответствие с това няколко често скъпи процедури като паникулектомия и коремна пластика се превърнаха в нещо повече от просто желание за някои. Но как тези две (почти сходни) големи операции се различават една от друга?

Паникулектомията основно премахва допълнителната кожа, както и мазнините, докато абдоминопластиката (известна още като коремче) стяга коремния мускул и премахва мазнините едновременно. Други експерти казват, че първото се прави предимно за областта под пъпа, докато второто е за преструктуриране на областта над пъпа.

Тези, които са подложени на паникулектомия, обикновено са в по -лоша форма от кандидатите за абдоминопластика. Те могат да имат участъци от мазнини, които се простират чак до коленете от корема. Ако няма да се подложат на тази операция, те могат да станат много склонни към разрушаване на кожата, което обикновено започва като обрив, след което се развива в кожни язви. Преди да отговаряте на условията за тази процедура, трябва да се подложите на контролен план с упражнения и диета, които имат за цел да стабилизират теглото си.

Тези, които искат да се подложат на абдоминопластика, просто искат да изглеждат по -красиви, вместо да извършват процедурата като средство за облекчаване на рисковете за здравето. Те практически са в по -добра физическа форма от кандидатите за паникулектомия, но просто имат някои пренапрегнати мускули, които вече не могат да бъдат тонизирани с упражнения и тренировки, защото мускулите вече не са толкова издръжливи.

Хирургично, абдоминопластиката започва с разрязване на корема на пациента, което се прави едва над пубисната линия. Второто изрязване се извършва около пъпа, така че кожата наблизо да бъде много разхлабена. След това хирургът ще се опита да отдели излишната кожа от основната коремна област. Той продължава процедурата, като зашива останалите мускули на корема, за да стане по -стегнат и стегнат, което води до по -малка талия. След отстраняването на всички ненужни мазнини и кожа, останалата част от кожата ще бъде зашита обратно на мястото си. И накрая, нов пъп се прави чрез образуване на нов отвор.

Има две основни разрези в процедурата за паникулектомия. Единият е хоризонталният разрез, който се разпространява от бедрото до бедрото. Тук допълнителната кожа и мазнини ще бъдат премахнати. Вторият разрез е вертикална линия, която започва под линията на гръдната кост (гръдната кост) и достига до срамната област. След отстраняване на цялата ненужна кожа и мазнини, останалата част от кожата се изтегля назад и се зашива здраво.

По отношение на времето, необходимо за завършване на всяка процедура, то всъщност е почти еднакво и за двамата в смисъл, че зависи и от общата площ, която трябва да бъде фиксирана и обикновено ще продължи между два и пет часа.

1. Паникулектомията обикновено се извършва, защото е предписана надлежно от хирург за преструктуриране на кожата и премахване на излишните мазнини при лице, което вече е изложено на риск от определено здравословно състояние, докато абдоминопластиката се извършва най -вече само за естетически цели.

2. При паникулектомия се прави един вертикален и един хоризонтален разрез, докато при абдоминопластика, разрезът се прави точно над срамната линия, а другият се прави около пъпа на пациента.

Вижте повече за: ,