Разлика между корема и стомаха

Корем срещу стомаха

Коремът и стомахът са две много различни структури на човешкото тяло. Ако има хора, които се бъркат между двете, това е най -вероятно, защото двамата са разположени близо един до друг.

Коремът всъщност е област или област на тялото. Това е областта между гръдния кош или гръдната област и тазовата област. В него се помещават всички други органи, включително черния дроб, панкреаса, бъбреците, ректума, жлъчния мехур, далака, тънките и дебелите черва, апендикса и дори самия стомах. Коремът е отделен от гръдните органи по силата на структура (всъщност мускул), известна като диафрагмата.

Думата корем произлиза от латинската дума „abdodere“, която буквално означава да се скрие, подобно на скриването на всяка храна, която е била изядена. Повечето от храносмилателните процеси протичат в коремните органи. Най -вече червата са отговорни за окончателното усвояване на вода и други хранителни елементи.

Както бе споменато, стомахът е един от органите, разположени вътре в корема. Той също е наклонен вляво от коремната област. Името му е взето от латинската дума "стомаха", което означава резервоар за храна. Когато е празен, той може да съдържа и газ и въздух.

Стомахът е отговорен за храносмилането на храни, които се ядат от животни или хора. На вид има торбичка като на вид с киселини, които помагат за смилането на храната, която се яде. Киселината е толкова кисела, че големите храни могат лесно да се разложат. С помощта на други храносмилателни ензими стомахът е в състояние ефективно да разгражда храната, така че тя да може да се абсорбира от тялото.

Стомахът е разположен между червата и хранопровода. Той е свързан с хранопровода чрез гастроезофагеален сфинктер, който е отговорен за съдържанието на храната, която влиза в стомаха. Това предотвратява задвижването на храната нагоре, както при стомашния рефлукс. В крайния си край стомахът е свързан с дванадесетопръстника (първата част на тънките черва) чрез пилоричния сфинктер. Храната, която вече е усвоена от стомашните киселини и ензими, ще премине в тънките черва за окончателно храносмилане през този сфинктер. Някои вътрешни задействания стимулират сфинктера да се отвори и изпразни частично смиланата храна в тънките черва.

В обобщение,

1. Коремът е част от тялото, разположена между гръдния кош и тазовата област, докато стомахът е орган на храносмилането.

2. Стомахът е второто място за смилане на храната след устата, докато в корема се помещават други структури, които са отговорни за последния етап на храносмилането и усвояването на храната, като червата

2 коментара

  1. По -добре разбирам сега

  2. Благодаря за информацията

Вижте повече за: ,