Разлика между корема и коремната кухина

Корем срещу коремна кухина

Коремът и коремната кухина са еднакви, когато се използват от неспециалисти. Ако обаче ще разграничите двете въз основа на научни и медицински перспективи, те са доста различни. Ето как се различават.

По принцип коремът е само областта, която можете да видите, която се намира между таза и гърдите, докато коремната кухина е пространството под корема. Това е нещо, което не можете да видите, освен ако не отворите вътрешностите на човека.

Следователно коремът при повечето бозайници, включително хората, е коремът. Различно е или при гръбначни, или при безгръбначни. Той има много мускули, които са проектирани да функционират за движение и цялостна подкрепа за багажника или тялото. В допълнение, тези мускули действат като защитна линия на вътрешните органи, пребиваващи в коремната кухина. Чрез упражнения тези мускули могат да станат добре оформени и тонизирани. В науката коремът също има много забележителности на повърхността, линии и региони, които са научно наименувани. Има две популярни регионални схеми (9 и 4-регионална класификация), които идентифицират отделните малки области на корема.

От друга страна, коремната кухина е най -голямата куха стая на тялото; все пак това е само една от многото части на по -голямата коремна кухина. Като кухина се описва като пространство, в което се помещават няколко други структури (вътрешни органи), които заедно са известни като вътрешности или вътрешности. Тази кухина е това, което съдържа или държи тези вътрешности заедно и служи за поддържане на всяка част на техните собствени места. Някои от органите, затворени в кухината, са черният дроб, панкреасът, далакът, бъбреците, надбъбречната жлеза и повечето части на храносмилателния канал (стомашно -чревната система като тънките и дебелите черва).

Коремната кухина е разположена между диафрагмената линия на човека (точно под линията на гръдния кош) и срамната линия. Под друг ъгъл това е също кухината, разположена между гръбначния стълб и повърхността на корема (коремна стена). Вътрешната стена на тази кухина е облицована от перитонеума, докато вътрешността е покрита с висцерален перитонеум. Когато има изместване на течността, човекът може да изпита разстройство, известно като асцит (когато перитонеалната кухина ще събере нежелано количество течност) и перитонит (възпаление на перитонеума)

1. Коремът е просто област или област, докато коремната кухина е пространство или стая, където са поставени вътрешните органи.

2. Коремът може да се види с просто око при нормални обстоятелства, докато коремната кухина трябва да се отвори, за да види окото какво има вътре в него.

Вижте повече за: