Разлика между гладките мускули и скелетните мускули

Гладки мускули срещу скелетни мускули

Човешкото тяло се състои от биологични системи, които включват органи и тъкани, които включват мускули. Мускулът е тъкан, която идва от мезодермалния слой от зародишни клетки. Той съдържа нишки, които се свиват и променят размера на клетките, докато се движат една през друга.

Той произвежда сила и кара орган или организъм да се движи. Той се захранва от окисляването на мазнини и въглехидрати заедно с анаеробни химични реакции на бързо свиващи се влакна. Движението може да бъде или доброволно, като движение на очите или движението на четириглавите мускули, или неволно, като например сърдечните контракции.

Там са три вида мускули, а именно:

� Сърдечен мускул, който е неволеви мускул, който се намира в сърцето. Това се случва с несъзнателна мисъл и е много важно за оцеляването на организма. Подобно на скелетните мускули, той съдържа саркомери в редовно подреждане на снопове, които се свиват и отпускат в кратки интензивни изблици. � Гладък мускул, който също е неволеви мускул, който се намира в стените на органи като стомаха, червата, матката, бронхите, пикочния мехур, хранопровода, уретрата, кръвоносните съдове и пилотния пилинг на кожата, който контролира ерекцията на космите по тялото. Той е различен от скелетните мускули, защото не е под съзнателен контрол и не е набразден. � Скелетен мускул, който е доброволен мускул, който се контролира от соматичната нервна система. Той е прикрепен към костта чрез сухожилия и е отговорен за движението и стойката. Той е набразден и се състои от мускулни влакна, които имат две категории: 1. Тип I или мускул с ниско потрепване, който има високи нива на митохондрии и миоглобин. Те носят повече кислород и имат червен вид. 2. Тип II или бързо свиващ се мускул, който има ниски нива на митохондрии и миоглобин и има три вида: - Тип IIa, който изглежда като гладка мускулатура и има червен вид . -Тип IIx или Тип IId, който е най -бързият мускулен тип при хората. -Тип IIb, който е бял мускул и има много ниски нива на митохондрии и миоглобин. Това е основният бърз мускул при малки животни като плъхове.

Гладките мускули и скелетните мускули имат различни структури, функции, регулиране на съкращението и възбуждане-свиване. Гладките мускули са единични разновидности; целият мускул или се свива, или се отпуска. И двата мускула са от съществено значение за движението и оцеляването на организмите. Всяко влошаване на мускулната маса и функционалност може сериозно да повлияе на цялостното здраве и благосъстояние на индивида или организма.

Резюме:

1. Гладките мускули не са набраздени, докато скелетните мускули са набраздени. 2. Гладките мускули са неволеви мускули, докато скелетните мускули са доброволни мускули. 3. Гладките мускули не са под съзнателен контрол, докато скелетните мускули са под съзнателен контрол. 4. Гладките мускули могат да бъдат намерени в стените на вътрешните органи като стомаха и матката, докато скелетните мускули се намират в бицепсите на ръката, гърдите и други мускули, които могат да се движат.

Вижте повече за: