Разлика между Remdesivir и Regeneron

Ремдезивир е лекарство, предназначено да помага при вирусни инфекции като респираторен синцитиален вирус и е одобрено за употреба срещу други вируси, включително коронавирус, Covid-19. Regeneron е компания, която разработи специфично поликлонално лекарство, изработено от антитела, което атакува вируса Covid-19.

Какво представлява Ремдезивир?

Определение:

Ремдезивир е лекарство, разработено от Gilead Sciences, което е предназначено да помогне при вирусни инфекции като респираторен синцитиален вирус (RSV), но сега използването му се е разширило и за лечение на Covid-19 и други вируси.

Механизъм на действие:

Лекарството действа, като инхибира действието на ензим РНК полимераза. Този ензим е необходим за копиране на генома на вируса и по този начин вирусът не може да възпроизведе генетичния материал, ако този ензим не работи правилно. Следователно, това лекарство помага да се предотврати появата на вирусна репликация.

Вируси, срещу които се използва:

Remdesivir се използва срещу RSV и вируса на хепатит С. Изследователите са установили, че това лекарство може да бъде полезно и за хора, които имат SARS или MERS инфекции. Изследванията също така показват, че Ремдезивир е полезен за хора с Covid-19, тъй като ускорява времето за възстановяване на пациенти, които са болни от вируса. Всъщност пациентите, болни от Covid-19, се възстановяват по-бързо, когато им се дава това лекарство.

Странични ефекти:

Страничните ефекти на Remdesivir варират и могат да включват чувство на замаяност, втрисане или треска, развитие на обрив, задух, гадене или повръщане и промени в сърдечния ритъм.

Какво е Regeneron?

Определение:

Regeneron е фармацевтична компания, която е направила лекарство, коктейл REGN-COV2, който се състои от антитела, предназначени да атакуват коронавирус Covid-19.

Механизъм на действие:

Коктейлът с антитяло REGN-COV2 се състои от две отделни антитела, поради което е известен още като поликлонално антитяло. Двете антитела помагат при вирусна инфекция, тъй като се прикрепят към шиповидните протеини на вирусния капсид. Това е важно, тъй като функцията на протеините с шипове Covid-19 е да помагат на вируса да се прикрепи и да проникне в клетката гостоприемник. Ако протеинът е деактивиран, той спира вируса да попадне в клетките, което означава, че вирусната репликация не може да прогресира.

Вируси, срещу които се използва:

Коктейлът с антитяло Regeneron е създаден специално за вируса Covid-19 и в момента резултатите от експерименталните проучвания са обещаващи. Употребата на лекарството доведе до много по -ниски нива на хоспитализация сред заразените хора .

Странични ефекти:

Страничните ефекти от коктейла с антитяло REGN-COV2 включват втрисане и треска, главоболие, гадене, възпалено гърло, дразнене на кожата и замайване. При лечението има риск от тежка алергия.

Разлика между Remdesivir и Regeneron?

Определение

Ремдезивир е лекарство, предназначено да помогне при вирусни инфекции като респираторен синцитиален вирус, но употребата му се е разширила до Covid-19 и други вируси. Regeneron е компания, която е направила лекарство, коктейл REGN-COV2, съставен от антитела, предназначени да атакуват коронавирус Covid-19.

Насочени молекули (и)

Ремдезивир е насочен към ензима РНК полимераза. Коктейлът с антитяло Regeneron е насочен към специфични протеини на вируса.

Механизъм на действие

Начинът, по който действа Ремдезивир, е, че той инхибира активността на ензима РНК полимераза, така че вирусният генетичен материал на вируса не може да бъде репликиран. Начинът, по който работи коктейлът Regeneron, е, че съдържа антитела, предназначени да се прикрепят към протеините с шипове, което след това спира вируса да се прикрепи към и да проникне в клетките на гостоприемника.

Предимства

Предимствата на Remdesivir са, че това лекарство е ефективно срещу повече от един вид вирусна инфекция и съкращава времето за възстановяване при пациенти с Covid-19. Предимствата на коктейла Regeneron са, че намалява хоспитализацията от Covid-19 с цели 70%и работи срещу поне два от новите генетични варианти на Covid-19.

Недостатъци

Има неприятни странични ефекти при някои пациенти, които приемат Ремдезивир; странични ефекти като замаяност, треска, втрисане, кожен обрив, задух, гадене или повръщане и промени в сърдечния ритъм. Има неприятни странични ефекти за някои пациенти, които приемат коктейла Regeneron; страничните ефекти включват: замаяност, втрисане на треската, възпалено гърло, дразнене на кожата и алергия.

Таблица, сравняваща Remdesivir и Regeneron

Резюме на Remdesivir Vs. Регенерон

  • Remdesivir и Regeneron са свързани по това, че и двата могат да се използват за лечение на пациенти, които имат инфекции с Covid-19.
  • Regeneron е направил поликлонално антитяло, което помага за съкращаване на коронавирусната болест.
  • Ремдезивир атакува ензима, необходим за контрол на репликацията на вирусни гени, и успешно се използва срещу няколко вирусни инфекции, освен Covid-19.
  • И коктейлът с антигени Regeneron, и лекарството Remdesivir съкращават времето за възстановяване при пациенти, болни от Covid-19.

Коментарите са затворени.

Вижте повече за: ,