Разлика между ортопедичната хирургия и неврохирургия

Какви са ортопедичната хирургия и неврохирургия?

Неврохирурзи са медицински специалисти, които са добре обучени за лечение на пациенти, страдащи от състояния на гръбначния мозък или мозъка, докато хората, които страдат от проблеми с гръбначния стълб сложни обикновено се консултират хирург-ортопед.

И двете специалисти осъществяват операции на гръбначния стълб, като и двете са специализирани за оферта авангардна, незначително натрапчиви техники и двете могат да се специализират в гръбначния стълб. Въпреки това, и двете специалности са много различни и предлагат различни хирургични резултати.

Какви са приликите между ортопедичната хирургия и неврохирургия?

И двата хирурзи са дадени специализирано обучение във всички аспекти на здравето на гръбначния стълб, за да помогне на хората с гръбначни и неврологични състояния.

Ортопедична операция

Ортопедични хирурзи решаване на проблеми, и разстройства, свързани с костно-мускулната система, състояща се от сухожилия, нерви, кости, стави, сухожилия и кожа. Някои травми и разстройства, обхванати от ортопедични хирурзи включват скъсани сухожилия (мембранен пъти, че опорите на органи), повредени и счупени кости, навяхвания, контузии сухожилията, костни тумори (костна туморни) и артрит. Ортопедични хирурзи лекуват пациенти с двете хирургическа намеса (процедури, които включват хирургия) и неинвазивен грижи.

неврохирургия

Неврохирурзи насочени състояния, свързани с централната нервна система (мозъка) и гръбначния мозък. Основната им задача е да се премахнат шансовете и рисковете от тумори, вродени аномалии (често-наследил медицинско заболяване, което се случва по време или преди раждане), инфекции и други травматични увреждания.

Разлика между ортопедичната хирургия и неврохирургия

Описание

Ортопедична операция

Кабинети, свързани с проблемите на опорно-двигателния апарат

неврохирургия

Услуги, свързани с проблемите на мозъка и гръбначния мозък

специализация

Ортопедична операция

Един хирург-ортопед или специалист е добре обучен да идентифицира нарушения и проблеми, свързани с вашия опорно-двигателния апарат. Неговата основна задача е да се стабилизира и да се подобри функционирането на костите, ставите, гръбнака, мускулите, нервите, връзки, и сухожилия и те са част от опорно-двигателния апарат. За да бъдем точни, основната отговорност на ортопед е да разбера източника на мускулно-скелетни болки и да го изтриете.

За например, ортопеди и специалисти, които са направили специализация в операция на гръбначния стълб адрес заболявания на гръбначния стълб, като;

 • Гръбначни деформации (ненормално подреждане или крива на костна гръбначния стълб), като възрастни и деца сколиоза (причинена от възрастта отнасящ износване), кифоза, лордоза, или flatback синдром
 • Дегенеративни или свързани с възрастта условия на гръбначния стълб, като дегенеративни заболявания диск, изпъкнали или херния дискове, спинална стеноза, остеопороза, спондилолистеза и т.н.
 • Остеоартрит (артритни гръбнака емисия), аспект ставни заболявания (на артрит, като състояние на гръбначния стълб), и анкилозиращ спондилит (болест на Бехтерев)
 • Радикулопатия (нарушение на корена на нерв, или състояние на притискане на нерв - цервикален, гръдни или лумбална, като ишиас (седалищен неврит) или болестен процес, маркирани с нерв компресия (цервикален радикулопатия)
 • Sports гръбнака наранявания, - травматични щамове, наранявания на гръбначния мозък или навяхвания
 • Остеомиелит (инфекция на костите) и прешлени колона тумори (екстрадурален тумори, които се срещат в екстериора на самата гръбначния мозък). Това са гръбначния инфекции.

неврохирургия

А неврохирург е медицински специалист, който е специализирана да се подчертае, предимно върху централната нервна система и за нейната комуникационна / придаващи с останалата част от тялото. А неврохирург е добре обучени и с опит и все повече и повече практика е в състояние да се справи множествена на централната нервна система (мозъка) и нарушения на гръбначния стълб, в това число:

 • Мозъчни тумори (на злокачествен или доброкачествен маса на анормален растеж на клетки в мозъка)
 • Intradural тумори (т.е., тумори, които започват в обвивката Dural или покриващи на гръбначния мозък
 • Вродени дефекти, такива като синдром на линията на гръбначния мозък или спина бифида
 • Инсулти, аневризми (балон и отслабена зона в артерия), и клиничен синдром, че резултатите, поради нарушена кръвоснабдяване (мозъчно-съдови събития)
 • Епилепсия (състояние, при което активността на нервните клетки в централната нервна система е нарушена, което води до гърчове)
 • Болест на Паркинсон (мозъчно нарушение, че въздействията движение включително треперене, тремор, затруднено ходене и т.н.) дистония (много сложен и променлив разстройство на движение), или есенциален тремор (разстройства движение)
 • Неврологични заболявания като амиотрофична латерална склероза (ALS) или множествена склероза
 • Хронични болкови състояния, които оказват влияние на мозъка или на периферната нервна система

Разликите в възстановяване на стратегии

Ортопедична операция

Оперативни процедури за лечение на заболявания на опорно-двигателния апарат

 • Рамо и ротаторния маншон хирургия
 • ACL хирургия
 • Артроскопска хирургия

неврохирургия

Хирургични процедури за лечение на разстройства на нервната система

 • Дълбоката мозъчна стимулация (DBS)
 • Ендоваскуларни процедури, каротидна ендартеректомия (за лечение на болест на каротидната артерия), Coil емболизация (метод катетър базирани, който позволява точно оклузия на кръвния поток, който не е нормално в кръвоносен съд)
 • Периферните нерви хирургия, карпалния тунел освобождаване, лакътния нерв освобождаване
 • Операция на гръбначния стълб, Discectomy, ламинектомия.

Резюме

Точките на разлика между ортопедичната хирургия и неврохирургия са обобщени по-долу:

Вижте още за: ,