Разлика между нервните и Neuron

neuron Nerve срещу Neuron

Въпреки, че нервите и неврон може да звучи подобно на повечето хора, те са, всъщност, две различни компоненти на тялото. Въпреки това, те са тясно свързани, тъй като нервите са всъщност проекции на неврони.

Има три основни типа на нерви: Аферентни нерви, еферентните нерви и смесени нерви. Аферентни нерви предават сигнали от сензорните неврони на централната нервна система; еферентните нерви предават сигнали от централната нервна система към мускулите и жлези, и смесени нерви са отговорни за получаването на сензорна информация, както и за изпращане на информация към мускулите. Нервите също се числят към гръбначните нерви и черепно-мозъчни нерви. Гръбначните нерви свързват гръбначния стълб на гръбначния мозък, и предава сигнали към най на тялото, докато черепни нерви са открити в мозъчния ствол, и те са отговорни за сигнали към мозъка.

В нерва се състои от различни видове аксони и е чрез тези аксони че електрохимични нервните импулси (споменати по-горе) се предават. Нервите се намират в периферната нервна система. Всеки нерв е обхванат от три слоя, като се започне с вътрешната endoneurium, която обхваща нервните влакна; средният слой, наречен перинерва и външния слой по перинерва, наречен Епинериумът. Има дори и кръвни намерени в рамките на нерв съдове.

От друга страна, неврони се намират в мозъка, гръбначния мозък и периферните нерви. Невроните са наименовани като неврон или като нервните клетки. Има два вида от неврони "" сензорните неврони и двигателните неврони. Сензорни неврони изпращат сигнали към мозъка и гръбначния мозък, докато моторните неврони получават сигнали от мозъка и гръбначния мозък. Следователно, информацията се предава чрез неврони чрез електрохимична сигнализиране.

Невроните се състои от различни части, включително сома, ядрото, разширения, наречени дендритни дървото, както и много аксоните. Сома е в централната част на неврона, а ядрото е намерена в рамките на сомата. Дендрити формират разширения от неврона и аксони са разширенията от сомата. Аксони са фини структури, и те се различават по брой от стотици до хиляди. Терминалите на аксоните имат синапси и могилата аксона е мястото, където аксона излиза от сомата.

Различни заболявания могат да възникнат, когато има вреди на нервите или невроните. увреждане на нервите може да доведе до заболявания като синдром на карпалния тунел, имунологични заболявания като синдром на Guillain-Barre и неврит, което е, когато нервите се заразят. Диабетът може да предизвика увреждане на нервите и невропатия се отнася до увреждане на кръвоносните съдове, обхващащи нервите. Симптомите на гореспоменатите заболявания включват парализа, болка, скованост и слабост на нервите. В някои случаи, има дори по-болки в различни части на тялото, в резултат на щетите на някои нерви.

болест на Алцхаймер, болест на зъбите Charcott Мари, миастения гравис и болестта на Паркинсон всички са причинени от увреждане на невроните. Симптомите на тези заболявания включват краткосрочна загуба на паметта, загуба на сетивното възприятие, агнозия, апраксия, афазия, акинезия, тремор, мускулна ригидност, брадикинезия, и много други.

Резюме:

1.А неврон е индивидуална клетка, докато група от неврони образуват нерв. 2.There два вида неврони "" сетивни и двигателни неврони; докато има три вида нерви "" дергичната, еферентните и смесени нерви. 3.Nerves се намират в периферната нервна система, докато неврони са открити в мозъка, гръбначния мозък и периферните нерви. 4.А неврон може да се нарича неврон или нервните клетки. 5.Neurons провеждат нервни импулси, а нерви предава информация до различни части на тялото.

21 коментара

 1. Благодаря за вземане на това ясно. Не бях сигурен какви са разликите между двете, защото аз съм чувал да ги използват като взаимозаменяеми. Обобщаването е това, което наистина търсим и ми помогна пакет. Благодаря.

  • наистина съм разбрал разликата между неврон и нервите, мислех, че те са едни и същи ,, благодаря ви

 2. какво да кажем за реле неврон?

  • Реле неврони са всъщност интерневроните, две имена за едно нещо

 3. Gee благодарение общителен potaty, аз бях наясно с това здравословна информация сметище, ако не е чел това, страхувам се, че може да се е типична кисело мляко контейнер.

  Boomshanka Classic Тед

 4. Тай bruh

 5. Пич това парче, че е полезно, TNX

 6. това е хубава статия. Беше събуждане по телефона най-забравяйки физиология ми в университета.

 7. нервно и nurved уважение

 8. Отлична статия. Аз бях в състояние да ги разграничите сноп от благодарност

 9. THK ф

 10. Добър пост, бих искал да добавя, че има интерневроните които често сочат моторни и сензорни неврони.

  И, невроните в мозъка, които са все още да имат чист класификационна система. Имайки биология, където форма е плътно свързан с тяхната функция, може да има 100s на видове неврони в мозъка.

 11. Това е любов

 12. В обобщение корекция нужда Има три вида на невроните 1.Sensory 2.Motor 3.Interneuron

 13. Благодаря за разяснението

 14. Благодаря много добре разбирам

 15. Защо не може да има смесен нерв, но не смесен неврон ?? Може ли някой да ми обясни това

Обратни обрати

 1. Разлика между епилепсия и истерия | Разлика между | Епилепсия срещу Hysteria
 2. Разлика между Кола и Root Beer | Разлика между | Кола срещу Root Beer
 3. Разлика между сиво и бяло вещество | Разлика между | Грей срещу бялото вещество

Вижте още за: ,