Разлика между Metamucil и Psyllium

Фибрите са от решаващо значение в ежедневната диета на хората. Без него могат да възникнат проблеми със запек, както и други здравословни проблеми. Докато фибрите могат да бъдат намерени естествено в хранителните продукти, повечето хора често трябва да ги допълват. Яденето на храни с високо съдържание на фибри е един от най-добрите начини да гарантирате, че давате на тялото си достатъчно фибри. Нека разгледаме някои начини, използвани за допълване на нуждите от фибри, Metamucil и Psyllium.

Какво е Metamucil?

Metamucil е добавка, използвана за лечение на запек, понижаване на холестерола и подобряване на консистенцията на изпражненията. Въпреки това, за да се лекува ефективно запекът, той трябва да се консумира с достатъчно течности, било то вода или друга предпочитана течност. Въпреки че е добре известен за лечение на запек, той може да бъде предписан и за допълване на диетични фибри и за управление на синдрома на раздразнените черва.

Предлага се като рецепта или лекарство без рецепта. Предлага се под формата на прах и перорални капсули.

Какво е Psyllium?

Това е естествено диетично влакно, предписано при запек, синдром на раздразнените черва и добавки с диетични фибри. Люспи от псилиум е източникът на неразтворими и разтворими фибри в Metamucil. Двете обаче работят по различен начин. С произход от Plantago Ovata, влакната от псилиум действат, като образуват гел след консумация. След това този гел улавя жлъчните киселини и ги екскретира от тялото. Гелът улавя захари и въглехидрати. Благодарение на желиращото си свойство, псилиумът помага на хората да изпитват по -малко глад и насърчава храносмилането. Той също така помага за понижаване на холестерола и поддържане на оптимални нива на кръвната захар.

Прилики между Metamucil и Psyllium

  • И двете осигуряват на организма жизненоважни добавки с фибри
  • И двете са категоризирани като слабителни

Разлики между Metamucil и Psyllium

Определение

Metamucil е добавка, използвана за лечение на запек, понижаване на холестерола и подобряване на консистенцията на изпражненията. От друга страна, Psyllium е естествено диетично влакно, предписано за запек, синдром на раздразнените черва и хранителни добавки.

Природата

Metamucil се състои от над 80% Psyllium. От друга страна, Psyllium се използва за производство на други лаксативи без рецепта, включително Fiberall, Uni-Laxative, Cilium и Maalox диетична терапия с влакна.

Metamucil срещу Psyllium: Сравнителна таблица

Обобщение на Metamucil срещу Psyllium

Докато и двете се използват като слабителни и за лечение на чревни здравословни проблеми, Metamucil се състои от над 80% Psyllium. От друга страна, Psyllium се използва за производство на други лаксативи без рецепта, включително Fiberall, Uni-Laxative, Cilium и Maalox диетична терапия с влакна.

Вижте повече за: ,