Разлика между мелодията и хармонията

Мелодия срещу хармония

Когато човек слуша песен по радиото, често не мислим да разделяме мелодията и хармонията и сравняваме кое от двете е по -силно. Â Въпреки това, както мелодията, така и хармонията играят ключова роля в развитието на всяко музикално произведение. Â Това е мелодията, върху която често се фокусираме първо, гласовото качество на песен или мелодия. Â Въпреки това хармонията, нотите и акордите на музиката задържат мелодията и правят песента успешна.

Мелодиите се състоят от музикалните умения на човека, който пее песента. Този човек ще използва комбинация от тон и височина, за да допълни хармонията на песента. Хармонията създава настроение за всяка песен. Той е разработен от една или всяка комбинация от инструменти, използвайки ритъм и акорди, за да зададе тона на песента. Мелодията често се описва като хоризонтална част на песен, докато хармонията е вертикалната част. Хоризонтално, защото тонът ще ви преведе през песента, и вертикален, тъй като може да увеличи темпото на песента или да го намали.

Когато създавате мелодия, е важно да включите три важни части: форма, обхват и движение. Тези три характеристики позволяват мелодията да варира между различни ноти, като същевременно тече напълно като независим израз на песента. Хармонията се създава по различни стандарти, вместо да включва голям обхват, хармонията трябва да поддържа течен поток в цялата песен. Хармониите могат да имат две форми, подчинени и координирани. Â Координатът, по -често използваният, е потокът между бележките за конкретни часови модели. Â Подчинено е отделянето на бележките една от друга, което не води непременно една до друга.

Една мелодия може да се използва, за да се предаде всяко съобщение, тъй като текстовете могат да изобразят точно това, за което са предназначени. Текстът може ясно да привлече вниманието на избраната от него публика. Хармонията може да направи същото, но по -малко очевиден начин. Хармониите се състоят от различни ноти, C, D, E, G и A, които могат да създадат настроение и тон за музикално произведение. Има дори песни, които са създадени без мелодия, съсредоточени върху инструменти, за да се хармонизират достатъчно добре заедно, за да разкажат история на публиката.

Разликите между хармониите и мелодиите са многобройни, но когато двете са създадени, за да се допълват взаимно, резултатите могат да бъдат страхотни.

Резюме:

  1. Хармония и мелодия партньор за създаване на успешна песен. Мелодията се състои от думите или основния инструмент в песента, хармонията е фоновият тон, създаден от други инструменти.
  2. Мелодията е хоризонталната част на песента, а хармонията е вертикалната част на песента.
  3. Мелодиите включват форма, обхват и движение. Хармониите са или подчинени, или координирани.
  4. Мелодиите често се допълват с лирични музикални ноти. Хармониите използваха музикални инструменти и комбинация от ноти, за да направят плавен звук.

1 коментар

  1. Технически не сте напълно коректни, инструментите не са единственото, което може да се хармонизира, защото в Акапела нямате музика, но все пак има хармония, защото най -често алтосите създават хармонията и сопраните пеят мелодията. неправилно или сте го заявили и аз го пропуснах, съжалявам за моите 2 цента, но смятам, че ако съм прав, трябва да отдадем част от тази заслуга на алтосите