Разлика между лявото и дясното мозъчно

Ляво срещу дясното полукълбо на мозъка

Във всички гръбначни и безгръбначни повечето, мозъкът е в центъра на нервната система. То се намира в главата, където се намират сетивните органи като очите, ушите, езика и носа. Тя контролира всички органи на тялото.

Човешкото тяло е двустранно, което означава, че е лява и дясна страни, които са симетрични. Мозъкът също има две страни, наречени полукълба, които взаимодействат с едната половина на тялото, но с кръстосани връзки. Левите полукълбо на мозъка си взаимодейства с дясната страна на тялото, а дясната мозъчна хемисфера взаимодейства с ляво.

Макар че и двете мозъчни полукълба, могат да имат подобни функции в двигателя и други системи, в езика и пространствено познание те ясно се различават. Те обработват информация по различни начини. полукълбо лявата мозъчна обработва от части за цялото време полукълбо процесите на дясното мозъчно полукълбо от цялото към частите често виждат цялата картина, преди детайлите.

Полукълбо лявата мозъка и обработва информация в последователност, докато дясната мозъчна хемисфера на обработва на случаен принцип. Хората, които са ляв мозък са по-системни; те винаги планират своите действия и списък често неща, които те трябва да се направи. Десния мозък хора, от друга страна, могат да прескачат от една задача към друга на случаен принцип. полукълбо лявата мозъчна също е добър в обработката на символи и език. Обикновено е добър в математиката и решаване на проблеми, докато дясното полукълбо на мозъка е добър в обработката на информацията, която е представена конкретно така илюстрации са необходими, за да се разбере по-добре.

А десния мозък човек може да знае правилния отговор на даден проблем, но той не знае как да го представят, а той е често на загуба за това какво да се каже, а с левия мозък човек няма да има затруднения при изразява себе си с думи. Ляв мозък хора също следват правилата, но точно мозък хора ще се опитат да ги промените. полукълбо лявата мозъчна е свързано с това да си прав, разумно, директен, вярно,-твърдия и силен, докато дясното полукълбо на мозъка на е свързано с това да си гъвкав, по-игриви, по-сложни, по диагонал, и нереален.

полукълбо на десния мозък е пространствено ориентирани, оценява музиката, невербална, глобален, емоционален, изразителен, остроумен и хумористичен, докато лявата мозъчна хемисфера е словесно, аналитичен, рационален, реалистичен и твърда, въпреки че липсва емоционално разбиране.

Резюме:

1.The дясното мозъчно полукълбо е пространствено ориентирани и е свързано с това да си емоционален, изразителен, остроумен, хумористичен, гъвкави, игриво, и сложен, а с лявата мозъчна хемисфера се асоциира с е изправено, разумно, вербална, аналитичен, реалистичен, рационален , директен, и категорична. 2.Both дясното и ляво мозъка полукълба могат да имат един и същ двигател и сензорни функции, но те се различават по език и пространствено познание. 3.While ляво мозъчно полукълбо обработва информация в последователност с десния полукълбо на мозъка на не го прави. 4.The лявата мозъчна хемисфера е добър в обработката символи и процеси информация от части на цялото; дясното мозъчно полукълбо е добро само при обработката на информацията, която са представени конкретно, и това ги обработва от цялото към частите.

Вижте повече за: