Разлика между Kush и OG

Kush и OG са някои от общоизвестните щамове на Cannabis Sativa. Въпреки че повечето хора ги грешат и си разменят имената, двата щама са напълно различни. Всеки от щамовете има редица ефекти върху ума и тялото на потребителя. Следователно, всеки от тях има разнообразни лечебни ползи.

Двата щама имат силна и сладка или кисела миризма на пъпките. Известно е също, че миризмата осигурява релаксиращо и силно тяло, което потребителите твърдят, че помага за лечение на болки в тялото, обща тревожност и нарушения на съня.

Какво е Kush Cannabis?

Канабис Куш е разновидност на семейство Канабис и се спуска от планините Хиндукуш. Планините са един от малкото географски региони, които местно приютяват растението канабис.

Атрибути на Kush Cannabis

Щамът Kush Cannabis се характеризира със следните характеристики:

 • Мирис: - ароматът варира от цветен до земен, бор, остър, сладък плод, тамян, черен пипер, подправка от хаш, билки, цитрусови плодове и газ.
 • Външен вид: - щамът Kush може да се появи с наситено зелени кола и листа, които да имат лилави нотки. Космите (пестици) могат да изглеждат бронзови, с цвят на ръжда или оранжево. Пъпките обикновено са дебели, плътни или възлови.
 • Вкус: - гладката или пара, генерирана от пушенето, щамът Kush обикновено е гладък и тревист с вкус на грозде, цитрусови плодове, цветя, дизел и пръст.
 • Ефекти: - ефектите на щама Kush обикновено са тежки и успокояващи.

Какво е OG Kush?

OG Kush (обикновено наричан Ocean Grown Kush) е щам канабис, който е култивиран за първи път в началото на 90 -те години във Флорида. Продуктът е резултат от кръстосано опрашване с растение Хиндукуш от Амстердам. Полученият щам беше хибрид, който имаше уникален профил на терпен и се похвали със сложен аромат с нотки на подправки, скунс и гориво.

Черти на О. Г. Куш

Основните атрибути на OG Kush включват:

 • Силен и уникален.
 • Много влажно
 • Леко цитрусов аромат.
 • Почти като силен препарат или гориво.
 • Струнен и напоен аромат с дълготраен послевкус.
 • Големи и плътни пъпки.
 • Варови зелени гроздове.

Разлика между Kush и OG

Поразителните разлики между двата щама канабис включват:

Произходът на Kush Vs. ОГ

Щамът Kush произхожда от планините на Хиндукуш, докато щамът OG произхожда от кръстоска на растение в Индукуш във Флорида през 1990 г.

Композицията на Kush Vs. ОГ

Щамът Kush се състои от относително по-високи нива на фенхол, камфен, а-терпинеол, линалоол и терпинолен. OG щамът, от друга страна, съдържа главно съединения на гуайол, мирцен, а-пинен, β-еудесмол и транс-оцимен.

Куш срещу OG: Сравнителна таблица

Резюме на Kush Vs. ОГ

Щамовете Kush и OG са и двата щама Cannabis Sativa, въпреки че всеки има изключителни характеристики. От региона на произход до атрибутите, ефектите и компонентите е очевидно, че двата щама се различават един от друг. Честият потребител обаче може да се различава един от друг в зависимост от ефектите, които ще има върху тялото и ума им.

3 коментара

 1. Kush и og са Indica, а не Sativa. Индуистът идва от индуистките планини, които произвеждат най -добрия хеш, който е Индика. Надявам се това съобщение да бъде добре прието.

 2. Дори не знам откъде да започна, но няма „OG“ ... OG е OG kush хиндуистът е участък. Също само за рек. Джош взе тези семена от торбичка, която Мат взе от NorCal.OG от доста време е във вътрешния кръг. Беше около 92 или каквото и да каже OGKS. беше около моя район с друго име. Той признава, че е дошъл от NorCal.Все пак истинската сделка е почти 50/50. ако можете да намерите ogks, club33, diablo, Malibu fire или 91fire, 91malibu fire или topanga cyn. Зеленият ангел имаше екипировката. Ако не усещате миризмата на Ог, хвърлил запечатан буркан, разрезът е боклук. Разкажете ме, ако имате нужда от изследователски материал

Вижте повече за: ,