Разлика между кралски раци и снежни раци

В света има много различни видове същества, включително различни бозайници, влечуги, земноводни и др. Има многобройни същества, които живеят на повърхността на Земята или процъфтяват дълбоко в морските води. След хиляди и хиляди години от съществуването на Земята, все още има много същества, които не са известни на човечеството. В рамките на много видове, има под вид и по-нататъшно разделяне с много разлики между тях. Същият е случаят с раците. Има много различни видове; снежни раци, кралски раци, раци Opilio, раци Bairdi и така нататък. Всички те имат определени характеристики, които ги правят различни помежду си, било то външен вид, навици или други физически и биологични характеристики.

Като начало кралските раци, които също се наричат ​​каменни раци, принадлежат към надсемейство десетоноги ракообразни, които са подобни на раци и обикновено се срещат в студено море. Те имат голям размер и имат уникален вкус (на месото си). Това е причината те да са много популярни и да се ловят в големи количества. Следователно те се продават като храна, като най -често консумираният рак е червеният кралски рак или Paralithodes camtschaticus, както е известно научно. Произходът на кралския рак е наистина интересен. Всъщност се смята, че произлиза от предци, които са били раци отшелници. Това обяснява асиметрията, която все още се среща при възрастните от този вид. В тази теория все още има съмнение, но не може да се отрече фактът, че кралските раци наистина са най -разпространените примери за карцинизация сред всички десетоноги. Както бе споменато по -горе, асиметрията, по -специално в корема на кралски раци, която също отразява асиметрията на раци отшелници, които се намират на западното крайбрежие, дава доказателства за обяснението на кралските раци като най -разпространените видове карцинизиране на Decapoda. Освен това кралските раци преди това са били класифицирани под надсемейството на Paguroidea като раци отшелници, но сега те са класифицирани под отделно суперсемейство, известно като Lithodoidea.

От друга страна, снежните раци, известни още като кралици или Chionoecetes, са род раци, които живеят предимно в Тихия океан и Атлантическия океан. Тези раци имат много имена в различни части на света, например в някои райони са известни и като раци -паяци! Общото име е Chionoecetes, което означава снежен обитател. Те се наричат ​​снежни раци, тъй като живеят в много студен климат, включително заснежени райони. Те се намират много далеч на север, като Северния ледовит океан; направо от Нюфаундленд до Гренландия; и в северната част на Норвегия, която е в Атлантическия океан, през Тихия океан, който включва Берингово море, Японско море, Нортън Саунд, Персийския залив и др. На юг те се намират чак до Калифорния, където те обикновено се наричат ​​Chionoecetes Bairdi.

Двата вида раци се различават по много характеристики. Това включва размер, идентификация, вкус и т.н. Най -големите снежни раци имат тегло около 5 кг, докато най -големите от кралските раци са доста по -тежки и могат да имат тегло от 10 до килограма. Продължавайки, кралските раци имат 3 чифта крака, щипка щипка и по -голям нокът за трошачка. За разлика от това, снежните раци имат 5 чифта крака. В допълнение към това краката на снежните раци са по -дълги и тънки. Що се отнася до черупката, кралските раци имат по -твърда и остра черупка от черупката на типичен снежен рак. Цветът на двата рака е кафяв, въпреки че снежните раци са „по -кафяви“.

Обобщение на разликите, изразени в точки:

1) Кралските раци, които също се наричат ​​каменни раци, принадлежат към надсемейство десетоноги ракообразни, които са подобни на раци и обикновено се срещат в студени морета; снежните раци са известни още като кралици или Chionoecetes, родовото име е Chionoecetes, което означава снежен обитател, те са известни също като раци -паяци 2) Снежните раци обикновено живеят в студен, заснежен климат; цар раци не разполагат с такова географско положение или климатично наличност 3) Най-големите снежни раци имат тегло от около пет паунда, докато най-големият от цар раци на са доста по-тежки и могат да имат тегло до 10 кг 4) King раци имат 3 чифта крака, щипка щипка и по -голям нокът за трошачка; снежните раци имат 5 чифта крака 5) Краката на снежните раци са по -дълги и по -тънки 6) Кралските раци имат по -твърда и остра черупка от черупката на типичен снежен рак

3 коментара

  1. Вашето изображение казва „Carb“ вместо „Crab“ ...

  2. Вашето изображение все още казва „Carb“ вместо „Crab“

    Може да искате да промените това ....

  3. OMG, умът ми е направо взривен, като научих, че паяците са снежни раци ... OMFG! Те бяха навсякъде, където съм израснал и никога не съм мислил да ям един… щипките им наистина боли, между другото.

Вижте повече за: , ,