Разлика между Индика и Сатива

marijuana Индика срещу Сатива

Indica и sativa са и двата щама на канабисовата трева, известна още като марихуана. Обикновено се използва като психоактивно лекарство в изсушена билкова форма. Канабисът има три известни вида, които са сатива, индика и рудералис. В тази статия ще разгледаме контрастите между Sativa и индика вида на канабис плевел .

Растителна структура Sativa растения са също толкова различни на външен вид от Indicas тъй като те са в химическия състав на листата. Растението sativa расте по -високо, по -тънко и листата му имат по -малка ширина, с по -светъл зелен цвят, показващ по -малко хлорофил. Растенията Sativa растат значително по -високо и за един сезон растението може да достигне височина от двадесет фута. Отнемат между десет до шестнадесет седмици, за да узреят напълно от времето, когато започнат да цъфтят. Те дават по -ниски добиви от indica, но с по -висока мощност.

Растенията Indica обикновено са по -къси, храстовидни и листата имат по -голяма широчина с по -тъмно зелен цвят поради съдържащия се повече хлорофил. Indica расте по -бързо, следователно има по -кратък вегетационен период и тъй като те не растат толкова високи, те са по -подходящи за отглеждане на закрито, отколкото sativa.

Химичните свойства в химичните свойства, инд има високи нива на Канабидиола (CBD), който има по-висока, отколкото седативен ефект dranabinol (THC), така инд най-вероятно ще ви накара sleepier сравнение с Сатива. Въпреки това, тъй като sativa има по -висока концентрация на нива на THC от CBD, тя има повече психоактивни ефекти и следователно вероятно ще предизвика изразени ефекти върху нервната система като промени в настроението, възприятие и общо поведение. Въпреки че има повече успокоителни свойства, се казва, че сатива предизвиква бдителност и халюцинаторни ефекти.

Различни други щамове канабис могат да бъдат произведени чрез кръстосване на indica и sativa и също са получени отделни щамове в кръстоските, които всички имат различни канабиноидни профили и ефекти. Епизодични изследвания показват, че индика щамове имат повече анти тревожност ефекти, осигуряват по-добра спи помощ, по-отпускащо, облекчават болката, мускулни спазми и тремор. Доказано е, че щамовете Sativa са стимуланти, с по -високи психоактивни ефекти.

Резюме: 1. Растенията Sativa растат по -високи и много по -бавно от растенията Indica. 2. Листата на растението Sativa стават по -тесни с по -малко хлорофил от листата на Indica, които са по -широки и по -тъмни. 3. Indica има успокояващ ефект, докато sativa има стимулиращ ефект. 4. Indica дава по -високи добиви от sativa. 5. Indica има по -висока концентрация на канабидиол от sativa.

8 коментара

 1. Смятам, че обобщението ви е невярно. Дори вие заявихте в началото на статията си, че растенията Sativa имат по -дълги по -тънки листа и отнемат повече време за узряване; в обобщението си обаче заявявате, че растенията „Indica“ притежават тези качества?

 2. Благодаря ти за есето. Няколко десетилетия търсех ползите от марихуаната, но знаех само, че някои ме накараха да сънувам, за да оценя достойнствата му, докато други бяха много по -полезни за всичко, освен за сън. Сега, с малко повече време, се опитвам да науча нещо наистина полезно. Това изречение в края на „химичните свойства“ е малко объркващо за мен: „Въпреки че има повече успокояващи свойства, се казва, че sativa също предизвиква бдителност и халюцинаторни ефекти.“ Това ли възнамерявахте да заявите? По -рано сте писали, „… indica има (sic) по -високи нива на канабидиол (CBD), който има (sic) по -високи седативни ефекти от дранабинол (THC), така че indica най -вероятно ще ви заспи в сравнение със sativa.“ Тези твърдения изглежда са диаметрално противоположни. Кое, следователно, има по -висока стойност на седация и кое е по -стимулиращо? Благодаря ви, че помогнахте за по -нататъшното ми образование.

 3. Резюме: 1. CBD има енергизиращи ефекти. 2. Високите нива на THC ще причинят сънливост 3. Indica или sativa нямат никакво значение за количеството THC или CBD, което растението ще произвежда, това е цялата генетика 4. THC не е dronabinol… THC-Tetrahydrocannabinol Dronabinol-Marinol Dronabinol, THC капсули Марка имена на това лекарство Маринол

  DRONABINOL (droe NAB i nol) се използва за лечение на гадене и повръщане, причинени от лечение на рак, особено за тези пациенти, които не реагират на други лекарства. Това лекарство се използва и за повишаване на апетита при пациенти със СПИН.

  Дронабинолът е опит за създаване на изкуствен делта-9 THC, те в крайна сметка създават THC, но без синергичните ефекти на другите канабиноиди, лекарствената стойност липсва.

 4. „… Indica има по -високи нива на канабидиол (CBD), който има по -високи седативни ефекти от дранабинол, така че indica най -вероятно ще ви заспи в сравнение със sativa ...

  въпреки че има повече успокояващи свойства, за sativa се казва също, че предизвиква бдителност и халюцинаторни ефекти. "

  мисля, че може би противоречие?

 5. Канабисът е нарастваща опция (без каламбур) за хора с медицински проблеми, включително депресия и физическа болка.

  Може би хората без медицински проблеми са в състояние да следват отскачането напред-назад между двата вида канабис, но когато имате проблеми, следването на разказа в тази статия е истинско предизвикателство.

  В обобщение, изграждането на статията е предизвикателство, трудно за разбиране.

  Не знам дали можете да създадете таблица в статията, но таблицата би нарисувала хиляда думи и би улеснила разбирането на всичко.

  В противен случай можете да създадете два паралелни списъка: * Дори ако трябва да измислите свои собствени куршуми * Това ще осигури малко ред в статията.

Информация за: , ,