Разлика между билки и подправки

herbs И двете подправки и билки се използват за добавяне на аромат и вкус на храната. Въпреки това, следващия път, когато са объркани от това ориенталски готварска книга, която се опитвате, да погледнем на фините разлики между билки и подправки.

Най-забележителният разликата между двамата е, че билките са листа от растения. Подправки са, по-често, отколкото не, получени от корени, стъбла, семена или плодове на растението. Въпреки, че повечето хора бъркат използването на термините, технически погледнато и двете са различни.

Ако се вгледате в биологичните различия, билки се отнасят за растенията, които не произвеждат дървесни стъбла. Въпреки това, по изключение от това правило е розмарин. Те обикновено се намират в райони с умерен климат, а подправки обикновено се намират в страните от Далечния изток. Въпреки подправки като индийско орехче, черен пипер и карамфил произхожда от тропическите страни, те са често срещани в повечето от западните страни днес.

Билки са основно листата на тревисти растения и се използват за солени вкусове и аромати в храни. Въпреки това, те имат някои лекарствени стойност, както добре. Когато готвите създаде кулинарно удоволствие, ще ви във всички вероятно се използва повече от билки от подправки. Това е така, защото билки са по-прикрити в аромат. Подправки обикновено имат много по-силен аромат в сравнение с билки.

Билки дължат произхода им до места като Франция, Италия и Англия. Технически погледнато, билки може също да отнесе тревисти растения, които умират в края на периода на вегетация; те не могат да се отнасят за билки, използвани в готвенето изобщо.

Подправки са по-често на разположение на топли и тропическите страни и те могат да бъдат част от дървесни и тревисти растения. Подправки също се използват за консервиране на моменти, въпреки че това не е нещо, което ще намерите в билки.

Може да попаднете на растения, които се смятат за източник на подправки, така и билки. Така например, листата на растението кориандър са билката, а семената са подправките. Друг пример на такова растение е копър. Семената са подправката докато плевелите на копър се получава от стъблото или листата на растението.

Има и още една разлика може да забележите, между подправки и билки. Тъй като билки са с произход от страните от умерените себе си, те обикновено се намира като евтин. Вие няма да намерите подправки лесно достъпни или не е скъпа, дори и на места, където можете да ги намерите. Билки обикновено може да се отглежда от средната градинаря. Въпреки това, подправки се нуждаят от добра температура и условия, за да процъфтяват.

Преди изобретяването на клинични лекарства, подправки и билки са обикновено се използва за лечение на различни състояния. Дори и днес, изследвания е установено, че някои от тях са много полезни при контролиране на заболявания. Например, анти качеството на рак на куркума е добре известно. Въпреки това е факт, който строго научно изследване е все още трябва да бъдат предприети в тези подправки и билки.

Подправки и билки не само се използват за добавяне на аромат към вашата храна. Те се използват и в парфюми и за ароматерапия, както добре.

4 коментара

  Обратни обрати

  1. Разлика между водка и джин | Разлика между
  2. Разлика между токсични и отровни | Разлика между | Токсичен срещу Отровни
  3. Разлика между сибирски жен-шен и корейски жен-шен | Разлика между | Сибирски женшен срещу корейски жен-шен
  4. Разлика между билки и храсти | Разлика между | Билки срещу храсти

  Вижте още за: ,