Разлика между камбала и треска

Рибата е сред най -здравословните, да не говорим за най -вкусните храни в света. Огромното количество хранителни вещества, включително хранителни вещества, протеини, минерали и витамини, да не говорим за високото съдържание на протеини и ниско съдържание на мазнини в рибата, я прави основен продукт във всяка част на света. Въпреки това, за хора, които не харесват вкуса или мириса на риба, като добавките на Омега 3 са на разположение. Има много видове риби, включително камбала и треска. Въпреки общото обобщение на рибите, тези две са различни.

Какво е камбала?

Произведено от думите свещена и плоска риба, камбалата е вид риба, която се храни и живее на дъното на езера и морета. Те са добре известни като спортни и хранителни риби. Хелибутът е категоризиран в атлантическата камбала и тихоокеанската камбала, която е най -голямата плоска риба в света.   Те имат почти бяло долно коремче и са тъмнокафяви отгоре, с малки люспи, които са невидими с невъоръжено око. Тази цветова схема е идеална за смесване на камбала с океанското дъно и таванското прозорче, явление, наречено контрасенциране.

Хелибутите се хранят с други водни организми, обитаващи дъното, като раци, минтай, треска, октопод, сьомга и пясъчно копие и могат да се придвижат нагоре от морското дъно, за да се хранят. Халибутът е с високо съдържание на хранителни вещества и с ниско съдържание на мазнини. Съдържа разнообразие от витамини, минерали и протеини. Има плътна и твърда текстура и може да се вари, пече на скара или дълбоко пържено. Поради ниското си съдържание на мазнини, пушенето на камбала е трудно.

Какво е Cod?

Това е дънна риба, която процъфтява в по -дълбоките и по -хладни морски райони. С две анални перки и три заоблени гръбни перки, треската има горна челюст, която се простира над долната челюст. Те също имат бяла линия, преминаваща над гръдната перка от хрилната цепка до опашната перка, а има пясъчнокафяв до зеленикав гръб и бели кореми. Най -често срещаните видове включват атлантическата и тихоокеанската треска. Има люспеста, плътна и бяла плът и се характеризира с мек вкус.

Най -често срещаният продукт от треска е масло от черен дроб на треска, което се преработва от черен дроб на треска. Маслото от черен дроб на треска е източник на Омега 3 мастни киселини, витамин D, витамин Е и витамин А. Scrod се приготвя от млада атлантическа треска и е най -често срещаната съставка в риба и чипс в Обединеното кралство.   Черният дроб на треска също може да се консервира и яде.

Прилики между Halibut и Cod

  • И двете са дънни риби
  • И двете са с високо съдържание на витамини, минерали и протеини

Разлики между Halibut и Cod

Физически характеристики

Халибутът има почти бяло подбедрице и е тъмнокафяв от горната страна, с малки люспи, които са невидими с невъоръжено око. От друга страна, треската има две анални перки и три заоблени гръбни перки, с горна челюст, която се простира над долната челюст. Те също имат бяла линия, преминаваща над гръдната перка от хрилната цепка до опашната перка, а има пясъчнокафяв до зеленикав гръб и бели кореми.

Видове

Халибутът е категоризиран в атлантическата и тихоокеанската камбала. Напротив, треската се категоризира в атлантическа и тихоокеанска треска.

Вкус

Халибутът има силен аромат, докато треската има мек вкус.

Текстура

Халибутът има плътна и твърда текстура. От друга страна, треската има люспеста и плътна текстура.

Наличност

Докато камбала се предлага като пържола, треската се предлага като филета.

Халибут срещу треска: Сравнителна таблица

Резюме на Halibut срещу Cod

Халибутът има почти бяло подбедрице и е тъмнокафяв от горната страна, с малки люспи, които са невидими с невъоръжено око. Има силен аромат и плътна и твърда текстура.   От друга страна, треската има бяла линия, преминаваща над гръдната перка от хрилната цепка до опашната перка, а има пясъчнокафяв до зеленикав гръб и бели кореми. Те имат мек вкус и люспеста и плътна текстура. И двете обаче са дънни риби и са с високо съдържание на витамини, минерали и протеини.

1 коментар

  1. Здравейте, бих искал да знам дали витамините, открити в камбала, са по -добри от треска. е A и D. От вас

Вижте повече за: ,