Разлика между Goldenrod и Ragweed

Може би вече са известни енчец най-добре като жълтата диви цветя на източната част на САЩ и която често е обвинен за причиняване на сенна хрема алергии. Но няма нищо конкретно, за да подкрепят това твърдение. Това се отнася също и с други имена, включително жълти водорасли, жълто-плотове, цвете на злато. Тя също е популярна съставка в чайове и хранителни добавки. Мнозина го наричат на диви цветя, а други го наричат плевел. Това са многогодишни треви най-добре известни със своите лечебни свойства. И те не причиняват алергии, тъй като много са склонни да вярват. Е, това е амброзия, която често се бърка с енчец, е по-вероятно виновника зад причиняващи алергии. Ragweed е често срещан в ливади и най-вече от крайпътна в края на лятото и началото на есента точно като енчец. За разлика Goldenrod, амброзия диспергира семената на вятъра, които в крайна сметка причинява алергии и раздразнения. Goldenrod е предимно насекоми опрашват така цветя има вероятност да привлече насекоми. Нека да видим защо двете растения често се бърка с друг.

Какво е Goldenrod?

Goldenrod е един от най- красивите цветя, които цъфтят в края на лятото и е най-известен като жълто диви цветя на Източните САЩ. Той е многогодишно тревисто растение най-добре kown с лечебните си свойства и принадлежи към маргаритка или композитен семейството. Това е може би една от най-големите и най-наскоро разви групата на цъфтящи растения. Той принадлежи към семейството на Астер, Сложноцветни. Той се опрашват от насекоми.

Какво е Ragweed?

Ragweed е още един цъфтящи растение от семейство Астер в род Амброзия, което расте в същото време на годината, тъй като енчец. Той е един от най- основните причини за алергии в Съединените щати. Амброзия цветя произвеждат сухи, светлина прашец, който се диспергира от вятъра. Цветният прашец причинява алергии, които знаем като сенна хрема. Goldenrod често обвинявани за алергичните реакции, причинени от първоначално амброзия растения, тъй като и двете разцвет в същото време.

Разлика между Goldenrod и Ragweed

растение

- Goldenrod е жълт диви цветя на източната част на САЩ и многогодишно тревисто растение най-известен с лечебните си свойства. Това е род стотици цъфтящи растения, които принадлежат към семейството на Астер, Сложноцветни. Goldenrods са най-ефектен и богатите, сред многото жълти цветя, които преобладават през лятото. Ragweed е още един цъфтящи растение от семейство Астер в род Амброзия, което расте в същото време на годината, тъй като енчец. Ragweed е една от основните причини за сезонните алергии и възпаления в Съединените щати.

вид

- Goldenrod, често се нарича "Solidago", е голям род от над 100 вида многогодишни треви, повечето от които се срещат в Северна Америка. Над 20 вида се срещат само в района на Чикаго. Най-разпространени са тревните многогодишните видове открити най-вече в ливади, савани и прерии. Всички goldenrods имат редуващи се листа, но размерите и формите на листо варират в зависимост от вида. От друга страна, има над 20 вида амброзия, открити в Северна Америка. Двете общи видове амброзия са общо амброзия и гигантска амброзия. Общата амброзия е най-широко разпространените сред видовете Амброзия.

опрашване

- Една от основните разлики между двете цъфтящи растения е как те се опрашват. Goldenrod е опрашени насекоми означава цветята се опрашват от насекоми като пчели, пеперуди, бръмбари и мухи. Жълти Техните сигнали оттенък насекоми огромни запаси от цветен прашец и нектар от прериите. Насекомо опрашвани цветя са склонни да произведе аромат, който привлича само някои насекоми. Ragweed, от друга страна, е вятър, опрашвани и може да самоопрашване. В амброзия полена пътува на вятъра и остава във въздуха в продължение на дни, докато намери нова инсталация за наторяване на семената за растежа на ново растение.

Среда на живот

- Goldenrods са широко разпространени в Северна Америка и процъфтява в голямо разнообразие от местообитания. Ранната, закъснели и канадски goldenrods са може би най-широко разпространени на всички goldenrods и да пребивават предимно в сухи, открити площи, крайпътни, старите полета, както и нарушен почви. Goldenrod Къртис се намира главно във влажни, гори склонове, включително твърда гори, Cove гори и дъбови-Hickory гори. Амброзия растения, от друга страна, се намират основно в увредените райони на планинските прериите, особено в близост до горски площи или изоставени полета. Те също така се намират в ливади в гористи местности или в близост до реки, депа за отпадъци, или от крайпътни или железопътни линии.

Използва

- Goldenrod растения се използват предимно от американските индианци за приготвяне на чай, а също и като лекарство за пикочните и бъбречни заболявания. Goldenrods се използват също като ландшафта растения, както и източник на отрязани цветя. Goldenrod се използва за лечение на болки в ставите, артрит, подагра, хемороиди, астма, и така нататък. Амброзия листа са стимулиращи и astringing, и веднага подсказва медицина; е ценен местен кръвоспиращо, и може да се прилага към кървене повърхности, като на купчини, епистаксис, рани и т.н., като прах или инфузия.

Goldenrod срещу Ragweed: Сравнение на таблицата

Обобщение на Goldenrod срещу Ragweed

Goldenrod е голям род от повече от 100 вида многогодишни треви, които са преобладаващи в Северна Америка и да пребивават предимно в сухи, открити площи, или от крайпътни, стари полета, и нарушени почви. Goldenrods и Ragweeds цъфтят по едно и също време на годината и са членове на едно и също семейство, но първите са насекоми опрашват, докато последните са на вятъра опрашвани. Това означава Goldenrod прашец пътува с насекомите докато амброзия прашец пътува с вятъра и е вярно източник на алергии, които често се смята, че са причинени от Goldenrod растения.

Вижте още за: ,