Разлика между женшен и кофеин

ginseng Женшен срещу кофеин

Кофеинът е алкалоиден елемент, открит в определени вещества, за който е известно, че стимулира централната нервна система. Женшенът също се намира в някои енергийни напитки и е известно, че насърчава нивото на енергия и умствената активност.

Женшенът е билка с месест корен, който обикновено се среща в Азия и Северна Америка. Женшенът се използва широко в традиционната китайска медицина в продължение на много векове. Кофеинът, известен още като матеин, гуаран или теин, се счита за психоактивно лекарство.

Немският химик Фридрих Фердинанд Рунге открива кофеина през 1819 г. Той го нарича като кофеин, химично съединение, открито в кафето, което се превръща в кофеин на английски. Женшенът произлиза от китайското „rénshen“, което означава „мъжки корен“.

Докато женшенът е анаболен, кофеинът е катаболен . Женшенът изгражда енергия в тялото и също така увеличава здравето и жизнеността. Тя включва процес, при който храната се разгражда до естествени захари, които могат лесно да се използват от клетките. От друга страна, известно е, че кофеинът изгражда енергия с по -бързи темпове. Той включва разграждането на хранителните вещества, които се съхраняват в тялото.

Докато се разглежда влиянието на женшен и кофеин върху психичното здраве, е известно, че първият освобождава от стреса и напрежението. Но е известно, че кофеинът предизвиква много безпокойство .

Виждано е също, че женшенът стимулира умственото осъзнаване, точността и яснотата. От друга страна, кофеинът има отрицателно въздействие върху умственото осъзнаване, яснота и точност.

Женшенът помага за понижаване на кръвното налягане при хора с високо кръвно налягане и повишаване на налягането при хора с ниско налягане. Установено е също, че редовната употреба на женшен може да облекчи нервното напрежение. Е, известно е, че кофеинът повишава кръвното налягане и причинява високо нервно напрежение и неравномерен сърдечен ритъм. Последните проучвания показват, че той дори повишава нивата на холестерола

Женшенът е полезен за регулиране на кръвната захар при диабетици, а също и тези, които страдат от хипогликемия. От друга страна, известно е, че кофеинът повишава нивата на кръвната захар при диабетици и го понижава при хора с хипогликемия.

Докато женшенът има много ползи за здравето, кофеинът не носи никаква полза.

Резюме: 1. Кофеинът е алкалоиден елемент, който се намира в определени вещества. Женшенът е билка с месест корен, който обикновено се среща в Азия и Северна Америка. 2. Докато женшенът е анаболен, кофеинът е катаболен. 3. Известно е, че женшенът облекчава стреса и напрежението. Известно е, че кофеинът предизвиква много безпокойство.

Вижте повече за: ,