Разлика между EST и EDT

EST срещу EDT

„EST“ означава „Източно стандартно време“, докато „EDT“ е съкращението за „Източно лятно часово време“. И двете се отнасят до часовите зони, използвани в една и съща област, но в различни части на годината.

Двата пъти се използват особено в Северна Америка, особено в Съединените американски щати и Канада. Гореспоменатите часови зони са част от 21 -те часови зони в Северна Америка, 9 -те стандартни часови зони, използвани в САЩ като държава и 4 -те стандартни часови зони, използвани в континенталната част на САЩ. Четирите, основни, стандартни часови зони в континенталната част на САЩ са: Източна часова зона, Централна часова зона, Планинска часова зона и Тихоокеанска часова зона. И двете часови зони са част от Източната часова зона.

Източната часова зона, по -специално, се простира от долината на Охайо на изток до брега на Атлантическия океан. Конкретната област, която обхваща тази часова зона, се нарича Източното крайбрежие, което се състои от следните щати: Кънектикът, Делауеър, окръг Колумбия, Мейн, Мериленд, Масачузетс, Мичиган, Ню Хемпшир, Индиана, Кентъки, Ню Джърси, Ню Йорк, Север Каролина, Охайо, Пенсилвания, Роуд Айлънд, Южна Каролина, източните графства на Тенеси, Върмонт, Вирджиния и Западна Вирджиния. Канада също използва тази часова зона най -вече на следните места: Нунавут, Онтарио и Квебек.

Източното стандартно време (известно още като EST) е методът на времето, използван през есента и зимата. Той започва през първата неделя на ноември до средата на март, по -точно втората неделя на март. Във втората неделя на март часовниците преминават към Източно лятно часово време (EDT за кратко). Източното лятно часово време продължава от втората неделя на март до първата неделя на ноември, основно методът на времето за сезоните на лятото - пролетта.

Друга разлика между Източното стандартно време и Източното лятно часово време е часовата им разлика от универсалното координирано време (UTC) или времето по Гринуич Мена (GMT). Източното стандартно време изостава пет часа от координираното универсално време, докато източното лятно време е само четири часа след средното време по Гринуич. Източен стандарт Tme, по отношение на координираното универсално време, е посочен като UTC - 5 часа. Също така, в сравнение с Източното лятно време, Източното стандартно време изостава с час. Междувременно източното лятно време е посочено като UTC -4 часа и е час по -рано в сравнение с източното стандартно време.

Схемата за лятно часово време, която включва източното лятно време, е разработена, за да се възползва от по -дългото слънчево време през летния сезон. На свой ред това се превърна в метод d за увеличаване на човешката дейност и производство през по -дългото време на дневната светлина.

Резюме:

1. Източното стандартно време и Източното лятно часово време са часовите зони под Източната часова зона. И двете са включени в 21 -те часови зони в Северна Америка, 9 основни часови зони на САЩ (която включва часовите зони на Аляска и Хавай) и 4 -те стандартни часови зони в континенталната част на САЩ. 2. И двете часови зони се използват в същите райони в САЩ и Канада, но в различни части на годината. Източният стандарт се използва през есенно -зимния сезон, започвайки от първата неделя на ноември. Източното стандартно време се отменя във втората неделя на март и преминава в Източно лятно часово време за летния - пролетния сезон. Цикълът започва отново с Източен стандарт във времето, когато наближава първата неделя на ноември. 3. По отношение на координираното универсално време източният стандарт изостава с 5 часа, докато източният ден е с четири часа изоставане. В сравнение помежду си, Източното стандартно време изостава с един час от Източното лятно време.

3 коментара

  1. Забравихте да включите Флорида в Източната часова зона. Също така има части от Индиана, които са на централно време.

  2. Липсва ви един щат: Флорида

  3. Липсва ви и Джорджия от списъка.

Вижте повече за: