Разлика между лосове и елени

deer_elk Лосове срещу елени Семейството на елените е голяма група от паша или преживни животни, които обхващат земното кълбо. Някои често срещани видове елени са лос, лос, бял елен и самбар. В по -голямата си част тези видове имат повече прилики с братовчедите си, отколкото различия, но има някои ключови разлики между елени и лосове.

Повечето хора в Северна Америка наричат ​​бялоопашатите елени като елени, точно както ще правим по време на тази статия. Белоопашатите обаче са вид от семейството на елените, Cervidae.

Прилики И двата вида са преживни животни, което означава, че имат четирикамерен стомах, пълен с бактерии, което им позволява да усвояват почти всички сортове растителна материя. И двата вида се чифтосват през есента и през това време мъжките губят значителна част от телесното си тегло, докато се опитват да се чифтосват с възможно най -много женски . Бебешки елени (елени) и малки лосове (телета) се раждат през пролетта. Те са маркирани с отличителни бели петна, които губят преди първата си зима. Мъжките от двата вида отглеждат нов набор от рога годишно. Тъй като тези рога растат през пролетта и лятото, те са покрити с мека тъкан, известна като кадифе.

Има и много начини, по които можете да различите лосовете и елените.

Морфология Лосовете са големи животни. Мъжките тежат около 700 паунда, когато достигнат зрялост, и стоят 5 фута дълги и 8 фута високи. Женските са по -малки и тежат само 500 паунда. Лосовете са покрити с рошава кафява козина, която става по -дебела през зимата. Мъжките също отглеждат дебела подложка коса около врата си по това време. Лосовите носове са големи, кръгли и увиснали.

Елен "" достигне 300 фунта за зрели мъжки. Женските рядко тежат повече от 200 кг. Еленът е висок около 3½ фута и може да нарасне до 7 фута дължина. Палтото им е червеникаво оцветено през лятото и тъмно до сиво през зимата. Най -отличителната черта на елена е бялата му опашка, която той вдига тревожно.

Вокализация Елк прави отличителен призив, който може да се чуе на километри наоколо. Вариациите се използват за чифтосване и като вик на бедствие. Еленът общува с мрънкане и мърморене, но също така използва либерално средства, които не са слухови, като аромати.

Diet Elk са браузъри и се хранят с различни треви, открити по ръбовете на горите. Елените са пасища, които предпочитат бобови растения, но също така ядат издънки, листа и треви.

Резюме 1. Еленът и лосът имат много прилики, включително тяхното таксономично семейство, процеса на храносмилане и репродуктивния цикъл. 2. Лосовете са много по -големи от елените. Двете животни също се различават по козината си. 3. Лосовете общуват по -силно и по -различно от елените. 4. Лосовете са пасища, а елените са браузъри.

19 коментара

 1. мисля, че сте объркали браузъра и grazer

 2. Защо бихте поставили снимка на лос, когато това е дискусия за лосове срещу елени?

  • Забавно е, че думата „лос“, която идва от латинската дума „alcus“, първоначално описва животното, което повечето северноамериканци сега наричат ​​„лос“, тъй като те се срещат в Северна континентална Европа. Но когато британските заселници дойдоха в Северна Америка, лосът/лосът беше умрял във Великобритания, така че те завършиха, използвайки името „лос“ за другите големи елени, открити в Северна Америка, които също са известни като „wapiti“, от индиански термин. Впоследствие дори по-големият елен с тъмната козина и рога на рогата (подобни на ръката) стават известни като лосове, след друг местен термин за това животно. Във Великобритания обаче лосът все още се нарича лос, така че картината всъщност е правилна в британската употреба.

   Въпреки това, този въпрос е неправилно формулиран. Не само защото лосовият лос и лосият wapiti са и двете (много големи) елени (така че въпросът е фалшива дихотомия), но и защото отговорът се основава на идеята, че в американската употреба „елен“ обикновено означава бял опашка, което е неправилно; в Северна Америка има множество видове елени, които обикновено се наричат ​​„елени“, включително елен мулета, открит в равнините и черноопашат елен в северозападната част на Тихия океан.

   • Това ме обърква

   • 1. В Северна Америка наричаме всички видове елени „елени“. Ако е неправилно да наричаме белоопашатите елени „елени“, как трябва да ги наричаме?

    2. Какво наричат ​​говорещите на британски английски лос, ако наричат ​​лоса „лос“?

    3. Мисля, че лос, който е висок 8 'и дълъг 5', би имал оформена форма само поради вроден дефект и не е нормален.

  • Чудех се същото.

 3. Единият се нарича лос, а другият елен.

 4. Единият е HOBO, а другият е просто тъп

 5. Въпросът, на който се опитваме да отговорим, е колко високо от планината сърните се превръщат в лосове (wapiti не moosi) - нямаме планини, така че елените (предимно бели опашки) и лосовете (само няколко сега) се мотаят повече или по -малко в същите гори. Лосовете харесват по -сухите планински райони. Еленът се мотае в долните райони, където има повече за ядене. Лосът изглежда харесва наистина влажни зони. Така че, лосове (те са наистина големи, малко притеснителни, като лосове - не удряйте такъв с колата си или камиона на Пол). Всеки има вълк, който да ги е предшествал (освен нас) - така нареченият дървен вълк всъщност е вълк от лос. Червеният вълк, вълк от Вирджиния, е вълкът елен и трябва да бъде насърчаван да контролира броя на елените и доброто здраве, с изключение на това, че кръстосва породите със заешки вълк или кийоте и яде човешки домашни любимци в градските и крайградските диви райони. Така че моят отговор; лосове нагоре, елени ниски, лосове много ниски. Вижте „Вечната граница“ на Тим Фланери за това откъде и кога идват от страната на големите езера. О, да, има и карибу (или е имало!)

 6. Те са едно и също нещо. Домат домат. Елен лос.

  • LOL Антъни Чимино, „Те са едно и също нещо.“ Трябваше да кажеш „Домат, картоф“. Щеше да е по -смешно! LOL

 7. И всичко, което исках да знам, беше каква е разликата между рога на лос и еленов рог. Казаха ми, че рогът на лос е нещо, което моето кученце Labradoodle може да дъвче, а не да дъвче, и да откъсне парчета от него.

 8. Лосовете са пасища, елените са браузъри. Имате го обратно в статията.

 9. Боже мой, всичко това, защото аз съм жена, която не знае нищо наистина, за един рог от следващия и искам само най -доброто за моето куче ... уау

  • За какво ставаш? Не разбирам за какъв е вторият ви коментар, но ако ви беше казано, че рогът на лос е най -подходящ за вашето куче, може би трябва да вземете рога от лос.

 10. И така, колко лесно един сравнително нов ловец би могъл да сбърка мъжки лос за пълноценна паричка?

  • Няма да сбъркате лос с елен, те са много по -големи както в рогата си, така и в размера на тялото

Обратни обрати

 1. Разлика между койот и вълк | Разлика между | Койот срещу Вълк
 2. Разлика между Lynx и Bobcat | Разлика между | Lynx срещу Bobcat

Вижте повече за: , ,