Разлика между Земята и Слънцето

Земя срещу Слънце

Наистина има много разлики между земята и слънцето. Някои са доста очевидни, докато други не.

Земята е планета, докато слънцето е звезда. Като планета земята е съставена от много минерали. Това е твърда маса, която е компактна със скала. Той има атмосфера, която служи като естествена бариера за защита срещу опасните елементи, идващи от космоса. По този начин това е място, където живите същества могат да процъфтяват или да живеят. Напротив, слънцето (като звезда) е като огромна газова топка. Той непрекъснато излъчва както светлинна, така и топлинна енергия поради сблъсъка на атома, направен при много високи скорости. Със сигурност човек веднага ще умре, като отиде дори близо до слънцето.

По отношение на физическите размери, двете се различават във всички аспекти на размера, диаметъра, обема и теглото сред много други стойности. Слънцето е приблизително 100 пъти по -голямо от земята по диаметър. Това означава, че можете да поставите 100 парчета земя в права линия, след което да свържете началото и края на тази линия, за да е същата като диаметъра на слънцето.

Ако ще попитате колко пъти земята ще се побере в слънцето, тогава най -вероятно имате предвид обема. Можете да опитате да си представите надут голям балон. Като подредите 100 топчета, които са равни на диаметъра на големия балон, тогава вече получавате същия диаметър. След това, ако се опитате да запълните вътрешното пространство на балона с топките, тогава трябва да помислите за подреждане на всички топчета вътре в балона отгоре надолу (умножете диаметъра, който е 100 на 100), една до друга ( умножете продукта с още 100) и всички други посоки. Очаква се да напълните около 1 000 000 парчета мрамори в надутия голям балон.

Това важи и за слънцето и земята, като първата се оприличава на големия балон, а втората се нарича мрамор. По този начин слънцето има 1 000 000 пъти по -голям обем от земята. В тази връзка, поради големия размер на слънцето, тя също има около 10 000 повече повърхност от земята.

1. Земята е планета, докато слънцето е звезда.

2. Земята е твърдо парче скала, докато слънцето е повече или по -малко съставено от опасни газове.

3. Слънцето е 100 пъти по -голямо в диаметър от земята. Той също има 1 000 000 пъти по -голям обем от земята, да не говорим, повърхност, която е с 10 000 повече.

4. Земята е обитаемо място за разлика от слънцето.

6 коментара

  1. благодаря това беше наистина полезно!

  2. страхотна статия Аз съм голям фен на слънцето

  3. бъдете всички щастливи на земята от: сатям кумар суман (Хайдерабад)

Вижте повече за: ,