Разлика между Земята и Юпитер

Земя срещу Юпитер

Земята и Юпитер са две много различни планети. На първо място, Земята е наречена третата скала от Слънцето, докато Юпитер е петата планета от Слънцето. Въпреки че и двете са част от Слънчевата система, Земята е по-твърда и подобна на скали, докато Юпитер е газова планета. Той дори е наречен най -голямата газова планета в системата.

Като най -голямата планета в Слънчевата система, Юпитер има повече от десет пъти диаметъра на планетата Земя. По отношение на масата тя е 300 пъти по -тежка. Освен това Юпитер има 100 пъти по -голяма повърхност от Земята. Той също има 1000 пъти по -голям обем от последния.

Юпитер има уникално „голямо червено петно“, което всъщност е постоянно възникваща буря, чийто размер може лесно да погълне самата земя. Естествената сурова среда на Юпитер прави по -малко вероятно да поддържа живота. Друга причина Юпитер да бъде място, което не е приятелско за живота, е, защото атмосферата му не е богата на кислород като земята; по -скоро е изпълнен с хелий и водород. Освен кислород, земната атмосфера напротив има много азот.

Но ако някога сте стъпили на планетата Юпитер, ще тежите повече от два пъти повече, тъй като гравитацията на Юпитер е малко над два пъти по -голяма от естествената екваториална земна гравитация. По -конкретно, Юпитер има гравитация около 20,87 m/s2, докато Земята има само 9,766 m/s2. В практическо приложение, ако тежите 180 килограма на планетата Земя, тогава очаквайте да почувствате 426 килограма на повърхността на облака на гигантската газова планета.

Ако използвате 24 -часовата дневна система тук, на земята, един типичен ден в Юпитер е по -бърз, „само на стойност около 10 часа. В Юпитер има и 4 естествени спътника в сравнение с самотния спътник на Земята. Четирите спътника на Галилей (наречени като такива, защото планетата за първи път е наблюдавана от Галилей) се наричат ​​Йо, Европа, Ганимед и Калисто. Самите тези луни вече са много големи, че са сравними по размер с най -малките планети в Слънчевата система. По този начин те са светове сами по себе си.

1. Юпитер е най -голямата планета в Слънчевата система, която е 10 пъти по -голяма в диаметър в сравнение със Земята. Освен това е 300 пъти по -тежък.

2. Юпитер е газообразна планета, докато Земята е твърда скална планета.

3. Към момента Юпитер е необитаема планета за разлика от Земята.

4. Юпитер е петата планета от Слънцето, докато Земята е третата.

5. Юпитер има четири луни, докато Земята има само една.

6. Юпитер има малко повече от два пъти силата на гравитацията от земята.

7. Юпитер има по -голяма повърхност и обем от земята.

12 коментара

  1. няма никакви факти за земята !!!!!!!! 🙁

  2. получих нужните си отговори

  3. какъв е целият смисъл на това, ако няма факти за земята

  4. този уебсайт беше страхотен, вие просто не се потрудихте достатъчно, защото имам много факти за земята

  5. Знаете ли, че Юпитер има чудовища

  6. ОБИЧАМ ТАЗИ УЕБСАЙТ, ТОВА МИ ПОМОГНЕ С МОЯТА ЗАЩИТА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!

  7. Благодаря ви много и ми харесва ,, но какво ще кажете за ураганите Юпитер и Земята?

  8. Връщам се ЗДРАВЕЙ ДАНИЕЛ IM ВЪВЕЖДА СЕ СЕГА lol hi nubs

Вижте повече за: ,