Разлика между боксит и алуминий

Боксит Vs Алуминиеви

Хората знаят малко за боксит, но много от тях са запознати с алуминий. По-просто казано, алуминий се получава от основната рудата, която е боксит.

Алуминият е все пак, най-често срещаната метален елемент в земната кора и третият най-често (в изобилие) елемент в земната кора зад кислород и силиций. Боксит е основният му източник. Само в САЩ, алуминий обикновено се използва за опаковане, както и в областта на транспорта и сграда. За споменатия метал, Австралия и Гвинея твърдят, почти 50% от общия световен резерв за такива. Бразилия, Индия и Ямайка също имат някои значителни запаси от метала.

Боксит е по-общ термин за парче камък , изработен от оксиди на хидратиран алуминиев. Това е основната рудата от алуминий, който се използва за направата на действителната алуминий. Тази руда също се използва при вземането на алуминиеви огнеупорни и синтетичен корунд. Боксит всъщност е червеникаво-кафяв на цвят и може да се появи бял, жълт тен или просто тен.

Цвят мъдър, алуминий изглежда е сребристо бял метал, който е много ниско тегло. Всъщност, това е три пъти по-плътен като обикновена вода, но неговата здравина е без съмнение. Това е причината, поради която много транспортни средства, включително най-напредналите като космически совалки и самолети да използват много от алуминий, за да палто на автомобила по този начин е здрав; и в същото време да бъде сведена до минимум за по-лесно придвижване. Алуминиеви също има много приложения в дома, което го прави много популярен елемент за повечето обикновени хора. В тази връзка, алуминий е много податлив елемент. Това свойство позволява алуминиев да бъде здраво пресова в фини тънки листове (алуминиево фолио) и дори изготвени в жици.

Алуминият е много реактивен тип метал. Поради това, че не е в състояние да съществува естествено в природата. Тя лесно реагира на въздуха, така и вода, като образува някои хидроксиди и прахообразни оксиди. Следователно алуминий се екстрахира от други руди като фелдшпати. Въпреки това, доставката на метала от тези минерали да се окаже многозадачна и скъпо от гледна точка на изискванията за енергия. Това е причината, поради алуминий е усвоен предимно от боксит (99%) от всички алуминиеви метали, защото е най-разходно ефективен подход.

1. боксит е по-общ термин сравнение с алуминий.

2. Алуминиева е усвоен от боксит, а не обратното.

3. Алуминият е метал, а боксит е руда или камък, защото тя е направена от много минерали смесват напълно.

4. Алуминиеви е сребристо бял на цвят, докато на боксит изглежда червеникаво-кафяв или жълто-кафяви.

2 коментара

  1. Алуминий не се извлича от боксит. Alumina се екстрахира чрез раздробяване боксит в концентриран разтвор на сода каустик, отделяне на алуминиев окис чрез утаяване и след изпичане на утайката в калцинатна пещ. Алуминий, който външен вид и усещане като захар, след това се редуцира до течен алуминий в електрическа пещ редукция.

    Знам това, защото съм работил в алуминиев завод Рейнолдс в S. Tx. в продължение на 20 години.

Вижте още за: ,