Разлика между астрология и хороскоп

Астрология срещу хороскоп

Знаете ли разликата между астрологията и хороскопите? Ако не, предполагам, че сте по -запознати с хороскопите, защото в Интернет и печатните материали често има някои разговори или раздели за ежедневните или редовните четения на хороскопа.

По дефиниция „астрологията“ е по -скоро изследване на позициите на небесните тела в небето. В този смисъл мнозина го разглеждат като форма на наука или псевдонаука. Някои експерти по астрология също го подчертават като форма на убеждение, че гореспоменатите планетарни позиции имат някои преки ефекти върху развитието на човешките дела и появата на земни природни явления. Всъщност има много видове астрология. Най -често срещаната форма вероятно е западната и китайската астрология.

Нещо повече, други тълкуват астрологията като остаряла версия на съвременната астрономия. Астрономията, която познаваме днес, всъщност е получена от едно от двете основни подразделения на древната астрология, което е хоровата астрология. Това разделение измерва движението на небесните тела. Това по -късно стана важно за създаването на другото отделение - съдебната астрология, която е най -известна (дори и до днес) с нейното използване при търсене на тенденции и предлагане на прогнози (по -склонни с хороскопи).

За разлика от това, хороскопът е диаграма, диаграма или графично представяне на небесата. Тази графика или диаграма показва позициите на планетите и зодиакалните знаци. Тези диаграми се използват от любителите на хороскопите при изчисляването на ражданията и изкуството да се предсказват бъдещите събития от живота на човека. Като се ръководи от такова, човек може да бъде посъветван да действа с определено поведение, за да подобри деня си. Някои спорят за значението на хороскопите, защото са направени няколко проучвания, за да се провери тяхната валидност, само за да се установи, че повечето, ако не всички, в крайна сметка са фалшиви.

Етимологично хороскопът е взет от гръцкия термин „хороскопос“, който може да се преведе като „гледане на часовете“. Той е много свързан с астрологията, защото според определението си използва концепцията за астрология за планетарни позиции в космоса. Когато изучавате астрология, в крайна сметка ще навлезете дълбоко в хороскопите. Ако обаче изучавате хороскопи, не винаги е гарантирано, че ще научите всички фокусни точки на астрологията.

Резюме:

1. Астрологията се разглежда като псевдонаука, че вярата, че съответните позиции на планетите в космоса имат някакъв ефект върху човешките дела и природните земни явления. Това е по -скоро проучване. 2. Хороскопите са по -скоро диаграма или диаграма, които използват астрологични концепции. Те служат като ръководства за хората как трябва да действат или да се държат. До известна степен той служи и за предсказване на някои части от бъдещето на човек. 3. Някои са скептични по отношение на използването и валидността на хороскопите. Произхожда от гръцката дума „horoskopos“, което означава „гледане на часовете“.

Вижте повече за: