Разлика между амоняк и амониев хидроксид

Амоняк срещу амониев хидроксид

Амонякът и амониевият хидроксид се използват широко в торове, хранителни нужди за сухоземни организми, фармацевтични продукти и дори в търговски почистващи продукти. Понякога тези химични елементи могат да станат опасни, въпреки че имат огромни продажби по целия свят. По някакъв начин тези химични съединения са все още полезни от гледна точка на употреба за ежедневните ни нужди. Тези две химични съединения обаче имат толкова много различия, които трябва да бъдат преодолени. Елементите, участващи във всяко съединение, са различни. Дори употребите на всеки химикал са различни. Формулировките им също са различни. Най -добре е да знаете разликата между тези две, като ги дефинирате и разграничите.

Първо е амонякът. Това е безцветен газ, който мирише на остър. Това е комбинация от елементите азот и водород и тяхната формула е NH3. Той помага на сухоземните организми, като им осигурява нуждите от храна и торове. Що се отнася до фармацевтичните продукти, амонякът също е важен фактор като градивен елемент. Въпреки че може да е опасно, когато се използва в големи количества. Около 146,5 милиона тона са били използвани в световен мащаб в търговски почистващи продукти през 2006 г. Безводен амоняк е терминът, измислен за амоняк, използван в търговската мрежа. Този термин показва, че този вид амоняк няма вода във формулата. Това е една от разликите между амоняка и амониевия хидроксид. Амониевият хидроксид е домакински амоняк във вода. Една от основните им разлики е, че амонякът няма съдържание на вода, докато амониевият хидроксид има вода.

Амониевият хидроксид има вода, поради което другите термини за него са амоняк с вода, амонячен разтвор и др. Това означава, че амониевият хидроксид е разтвор на амоняк с водно съдържание. Той има само малко количество амоняк и формулата му е NH3 (aq). Амониевият хидроксид се използва за различни видове почистващи препарати. Например, той се използва като съставка за почистващи препарати за прозорци. Може да се използва като съставка за почистващи препарати или може да се използва и като почистващ препарат. Ако се използва като почистващ препарат, той се нарича „амоняк“. IT идва в жълто с аромат на лимон или може да бъде в зелено с аромат на бор. Амониевият хидроксид също се използва широко в месната промишленост. Има компании, които подобряват процеса на говеждо месо с определено рН, което се превръща в амониев хидроксид, когато продуктът е готов.

Това са някои от разликите между амоняка и амониевия хидроксид. Това също е определението и формулата за всеки. С тях можете да имате по -задълбочени познания за двата съставни елемента.

РЕЗЮМЕ

1.

Формулата им се различава, амонякът е NH3, докато амониевият хидроксид е NH3 (aq). 2.

Амониевият хидроксид има вода, докато амонякът няма. 3.

Амонякът се използва за сухоземни организми; докато амониевият хидроксид се използва широко като почистващо средство (амонякът се използва и за почистващи препарати). 4.

Амониевият хидроксид е основно амоняк с вода.

3 коментара

  1. Възможно ли е да се използва амониев хидроксид за стартиране на азотния цикъл в аквариум, за да не се натоварва животните?

    • Да, абсолютно е възможно. Уверете се, че сте получили амоняк за здравни уреди. Занимавам се с аквапоника и това е, което използвам, за да започна колоезденето си.

  2. Амонячна реакция

Вижте повече за: