Разлика между водорасли и гъби

Водорасли срещу гъбички

Когато някой бъде попитан за разликата между водораслите и гъбите, бързият отговор най-вероятно е, че водораслите са зелената лигава материя, която можете да наблюдавате в основата на вашия аквариум или в дъното на басейна, когато останете нехлорирани. За гъбичките това са гъбите, които лесно можете да видите в гората или дори в собствения си двор. Е, това е може би най -простата визуална разлика между двете.

Най -вече гъбите са множествена форма на гъбички. Има много видове такива като плесени, дрожди и най -популярните „гъби“. Гъбите могат да разграждат органичната материя много по -бързо. Те буквално изяждат наличните хранителни вещества, като в случай на неизяден плод, който се оставя на открито при редовна температура. След доста време този плод ще стане негоден за консумация, тъй като плесени започват да го заобикалят и изяждат. Те са „разградители“, които връщат нещо на земята (превръщайки органичното в неорганично).

Те са описани като симбиотични и паразитни. Те се опитват да се хранят, използвайки въглерода от други организми. Обърнете внимание, почти всичко е структурно основано на въглерод: хора, растения, насекоми и повечето животни.

Има някои гъби, за които е известно, че са годни за консумация като гъбите Портобело, сламените гъби и стридите. Синьото сирене също е популярен хранителен продукт, който се получава от гъбички. Въпреки това, все още има много гъбички, които се считат за опасни за поглъщане . Поради това се препоръчва да не ядете гъбите, които просто виждате някъде другаде, например в гората и гората. Често тези гъби са отровни по природа. Въпреки това, въпреки че гъбите не са класифицирани като животни, те без съмнение все още не са растения. Всъщност те са класифицирани в голяма група, отделна от „Царствените гъби“ на растенията и животните.

Водораслите (единични водорасли) са различни, защото са растителни. Това означава, че те също извършват процеса на фотосинтеза, защото използват светлинна енергия за подхранване на върха на всички минерали, които получават от заобикалящата ги вода. Така те превръщат неорганичното в органичен материал. Освен това се казва, че водораслите са произходът на примитивните растителни видове. Те са биологични предци на много от днешните висши растения. Подобно на гъбите, някои водорасли (т.е. водорасли) са годни за консумация.

1. Водораслите са растителни, за разлика от гъбите.

2. Водораслите виреят предимно във или под водата, докато гъбите растат на сушата.

3. Водораслите са непаразитни по природа за разлика от гъбите.

7 коментара

 1. Благодаря, това е наистина полезно, хубаво и лаконично.

 2. Въпрос ... Любопитен съм за зелените „неща“, растящи върху влажни зони извън водата, като палуби и сайдинг. Чувал съм и двете гъби/мухъл И водорасли, използвани за описването му. Това никога не е повече от тънък зелен филм. (Поне лишейът, колкото и тънък да е, има определена площ. Гъбите и подобни гъби са триизмерни. Същите неща във водата определено биха се нарекли водорасли.) Перфектен пример: мини-мост на приятел над малко поток. Докато е изработен от дърво, той е предимно зелен на цвят, с видим слой зелен (?????), покриващ повечето повърхности, поради влажната среда и засенченото място.

  Кой е правилният термин? Боже знае, че имам достатъчно от него да расте на различни места около дома и вилата ми. (Една част от моята палуба е почти смъртоносна, поради хлъзгавите неща, които винаги растат.) „Озеленяването“ на бетонните павета е друг проблем. Склонен съм да го наричам „мухъл“, но други НАСТОЯТ, че това са водорасли. (Когато е черен, всички го наричаме мухъл. Изглежда, че прекрасният зелен цвят го отличава.)

  Някакви мисли за това как трябва да се нарича този тънък, зелен, сухоземен филм?

  • Също така имам въпроса относно зелените неща на моята азбестова херпес зостер дали е плесен, мухъл или водорасли. Той е на петна.

 3. И аз бих искал да знам дали зелените неща, които са на моята азбестова херпес зостер, са водорасли или плесен или мухъл. Той е на петна.

 4. Това са много полезни бележки за много хора !!!!

 5. Благодаря, спря дебата в неговите следи ха ха

Вижте повече за: ,