Разлики между аскорбинова киселина и лимонена киселина

Аскорбинова киселина срещу лимонена киселина

Макар да си мислите, че аскорбиновата киселина и лимонената киселина са сходни, това ще спука балона ви: те са две много различни неща. Съществуват и някои прилики, поради което тази статия ще посочи подобни прилики, както и по -големия брой различия. Хората естествено приемат, че витамин С е свързан с аскорбиновата киселина и от своя страна биха си представили, че тъй като витамин С обикновено се извлича и получава от цитрусови плодове, той също е свързан с лимонена киселина. Основното нещо, което трябва да се разбере, е, че цитрусовите плодове могат да предлагат както аскорбинова киселина, така и лимонена киселина, с изключение на това, че витамин С може да бъде само от аскорбинова киселина.

Ето още един сценарий: лимон се изцежда и вече имате дневната си доза витамин С. Нали? Нека да разберем отговора на това.

Какво е аскорбинова киселина?

Аскорбиновата киселина, известна още като витамин С, се намира в цитрусовите плодове. Примери за тези цитрусови плодове включват портокали, лимони, лайм, грейпфрути, гуава, киви, мандарини, нектарини, за да назовем само няколко. За да бъдем по -точни обаче, плодовете с най -високата доза витамин С биха били гуава, гуябано, но не и портокали, както са известни на мнозина. Смята се за много добър консервант. Той предпазва плодовете и зеленчуците от покафеняване. Това е едно от най -добрите помощни средства за печене на хляб, защото насърчава растежа на дрождите. В здравеопазване аскорбиновата киселина е чудесна за лечение на скорбут. Скорбут се причинява поради липсата на витамин С.

Какво е лимонена киселина?

Лимонената киселина, от друга страна, е естествен компонент на цитрусовите плодове, някои плодове и няколко зеленчука. Произвежда се синтетично от захар. Той е създаден от човека. Използва се за подобряване на вкуса на някои продукти като сода и бонбони с вкус на плодове. Към някои сладоледи също се добавя, така че мастните топчета няма да се коагулират. Смята се за добра добавка. Има тръпчив и остър вкус. За здравето се казва, че лимонената киселина повишава енергията. Известно е също, че помага за метаболизма на човек. Като допълнителна полза, лимонената киселина помага при разграждането на камъни в бъбреците и предотвратява образуването и развитието на нови.

Резюме:

Аскорбиновата киселина се намира в цитрусовите плодове, както и в лимонената киселина, но лимонената киселина не съдържа витамин С. Аскорбиновата киселина е естествена, лимонената киселина е изкуствена, следователно синтетична. Аскорбиновата киселина е чудесен консервант. Лимонената киселина е чудесна добавка. Лимонената киселина представлява остър вкус на определени храни.

В обобщение, макар да има много минимална разлика в химичния състав както на аскорбиновата киселина, така и на лимонената киселина, тоест допълнителен кислороден атом в лимонената киселина, разликата е много повече. Има много дискусии между различията и приликите на двата компонента.

Това, което е сигурно обаче, е неговото значение не само за нашето тяло и здраве, но и ползите за готвенето и в ежедневието ни. Със сигурност се нуждаем от витамин С в ежедневните си дейности, независимо дали са млади или стари. По този начин аскорбиновата киселина е доста необходима; следователно приемаме дневната си доза витамин С.

По отношение на лимонената киселина, идваща от термина „цитрусови плодове“, ние автоматично приемаме, че лимонената киселина е еквивалентна на аскорбиновата киселина, защото естествено приемаме, че получаваме малка доза витамин С от цитрусовите плодове. Това всъщност е правилно, но само до известна степен. Знаейки сега, че наистина има няколко разлики между аскорбиновата киселина и лимонената киселина, ще ви улесни да направите разграничението здравословно и хранително.

Сега, когато купувате определени хранителни продукти в магазина за хранителни стоки, определено знаете какво да търсите, докато разглеждате списъка със съставките.

14 коментара

 1. Защо заявявате, че аскорбиновата киселина е естествен витамин С? Аскорбиновата киселина е лабораторно синтетично копие на естественото органично съединение на вит c, което е направено, за да замести витамин с, загубен във ВСИЧКИ плодови сокове, когато настъпи екстремно нагряване от пастьоризиране.

  Твърденията на компаниите, че те изстискват толкова много ябълки и много ягоди заедно с всички тези други плодове, което води до изключително здравословна богата на витамини напитка, ЛЪЖАТ, етикетите посочват, че пастират сока !! топлината ще изтрие и изтрива всички доброта и витамини от всеки пастьоризиран продукт, оставяйки крайния резултат празен от всички хранителни вещества ... ..ОЩО те го изпомпват пълни със синтетични копия, фалшиви витамини и минерали, включително аскорбинова киселина.

  погледнете на http://www.ascorbicacid.net/, ако искате истината за vit c и аскорбин.

  този сайт сега става невалиден за мен, тъй като не вярвам на източници на информация ... ако този може да е толкова погрешен, колко още? !!

 2. хей глупак,

  разбираш, аскорбикът е създаден от човека

  • Правилно сте разбрали „манекенката“. Това беше един от най -глупаво написаните постове, които съм чел. Трябва да е написано от някой с положителен отговор - жена?

 3. Нека не наричаме имена („манекен“). Всички сме тук, за да СПОДЕЛИМ. Интернет вече става твърде омразен. Можем да си помагаме един на друг, ако можем да приемем факта, че никой не е перфектен и ВСИЧКИ дори понякога искаме да сме неморални. Нека се стремим да приемем нашите човешки черти и да си помагаме взаимно да се изправим пред истината, за да можем да се доближим до придобиването на фактически знания.

 4. „Това е едно от най -добрите помощни средства за печене на хляб, защото насърчава растежа на дрождите“

  Действителното му приложение за печене е като „укрепващо тесто“ и сега се използва често само в по -големи промишлени пекарни

 5. Витамин С е аскорбинова киселина Аскорбиновата киселина е витамин С

  Отне ми известно време, за да разбера, че аскорбиновата киселина е ИСТИНСКИ витамин С.

  Всички трябва да използваме поне 2000 mg на ден

  Потърсете д -р Томас Леви за витамин С и научете !!!

  През последните 80 години аскорбиновата киселина се използва за изкривяване и лечение на безброй заболявания с ВЕЛИКИ РЕЗУЛТАТИ, включително: Полиомиелит

  Аскорбиновата киселина лекува 90% от всички заболявания.

  Все още не е намерен 1 вирус или токсично вещество, което да не унищожи !!!

  Аскорбиновата киселина е най -безопасното съединение на земята и няма токсично ниво. Дори чистата вода може да бъде токсична, след като пиете твърде много !!

  Аскорбиновата киселина в много големи дози, като 50 000 mg или повече, дори е била използвана за успешно заплашване на ВСИЧКИ видове отрова, включително: змийска отрова Черна вдовица Смъртоносна гъба

  Аскорбиновата киселина е най -евтиният и най -добрият лек за почти всички заболявания и има голямо прикритие !!

  • Просто не. Не на всичко това. Вие разпространявате опасна дезинформация. Нищо, което сте публикували, не трябва да се приема като медицински съвет и честно казано трябва да се върнете на училище, ако това е нещо, в което наистина вярвате.

 6. RE: F Demirbuken) Готов съм да простя многото жестоки правописни грешки, които си направил, но псевдонауката с шапка от калай-фолио е просто непростима! Аскорбиновата киселина е витамин С и НЕ - няма да се лекува, нито да лекува: Полиомиелит - който беше изтощаващ бич, докато ваксината не го спря и почти не го изкорени. Витамин С се възхвалява от бутащите и съвременните продавачи на змийско масло, но дори няма правдоподобен механизъм на действие, който да предполага, че този витамин може да поправи клетъчните мутации или други състояния, които причиняват анормалното натрупване/размножаване на клетките, което наричаме рак; изследван е до смърт от множество екипи по целия свят-включително супер високи дози, но без резултат. СПИН беше смъртна присъда и най-рано беше убит повечето в рамките на 5-10 години след като беше диагностициран като ХИВ позитивен. Коктейл от антиРВ е това, което промени това. Хепатитът със сигурност не се лекува от витамин С ... И също не е туберкулоза (това е туберкулоза)

  Звучи така, сякаш четете „Митове на Клаус У. Джунгеблут“ ... Момчето уби няколко бактерии и инактивира някои вирии В ЯСТИЕ ОТ ПЕТРИ, а след това каза, че това означава, че същото би било вярно и при ЧОВЕШКО СЪЩИЕ! Този LEAP е смешен за всеки, който следва (или работи в) науката. Убиването на вируси, бактерии или дори ракови клетки в чиния на Петри е буквално ДЕТСКА ИГРА. Излагайте ги на различни крайности, т.е. топлина, студ, висока киселинност, висока алкалност или висока концентрация на органични молекули и „удивително“ те спират да се възпроизвеждат и умират….

  Ако имах стотинка за всяко изследване на петриево ястие, което не беше приложимо за лабораторни плъхове, още по -малко за хора, щях да съм МНОГО добре!

  • Може би ще разгледате и научите повече за естествените неща, които АБСОЛЮТНО ПОМОГНАТЕ в защитата на тялото срещу болести ... Витамин С не се лекува, когато се използва сам, но с други терапии, включвани, помага на тялото да направи H202 вътре в тялото, което убива бактериите и атакува раковите клетки… Променя способността на организма да се бори… имунната система…. Така че докато не се лекува ... той е изключително важен, за да помогне на тялото да промени болестното си състояние ... Разбира се, това е витамин, който тялото ни трябва да има ... Изчерпани сме от много витамини и минерали, които причиняват болезнени състояния.

 7. Бърз въпрос: Ако твърдението за лимонената киселина е „Тя е синтетично произведена от захар. Той е създаден от човека. " вярно е, как лимонената киселина е съществена част от аеробното дишане от зората на живота?

 8. Исусе, не знам на какво да вярвам‍♀️ Освен че Стивън Дж Хъдсън е Idit!

 9. F Demirbuken е прав! От това, което открих и преживях лично, той е 100% прав.

 10. На кой вярваш ?????

Вижте повече за: , ,