Разлики между еструса и овулацията

Репродуктивните системи са системите на органи, които позволяват на тялото ни да се възпроизвежда. Човешката природа има еволюционно и инстинктивно задължение да се разширява в света. По принцип репродуктивната система се състои от генитални органи. Дори течностите, които смятахме, че не са част от нея, допринасят за целия процес.

Основните органи, които са необходими за този процес, очевидно са гениталиите, които са пенисът и вагината. Два различни пола биха използвали такава система чрез полов акт. От тук започва всичко. Пенисът влиза във влагалището и когато бъде удовлетворен, ще настъпи инерцията, при която пенисът ще еякулира и ще произвежда сперматозоиди. По този начин тези сперматозоиди след това ще стигнат до яйцеклетката на жената, която чака да бъде консумирана.

Но питали ли сте се някога? Защо яйцеклетките винаги чакат сперматозоиди? И какво се случва тогава, ако не го получи? Или какво ще стане, ако го получи?

Това са само някои от процесите, които правят жената много важна. Вярно е, че същността на това да си жена е да бъдеш майка, тъй като всички вътрешни системи в телата им работят за възпроизвеждане.

Цикълът на еструс или обикновено наричан естрозен цикъл, е физическите и физиологичните промени, които настъпват веднага след пубертета при жената. Тези промени се дължат на естествените хормони, открити в тялото на момичето. Това е, когато женското тяло е достатъчно узряло, за да стане сексуално възприемчиво, което означава, че то се стимулира чрез сексуални действия или подсилване. Този цикъл ще позволи на всички хормони и органи да работят за овулация на определени интервали. Този цикъл най -често се бърка като самата овулация. Процесът на овулация е напълно различен, тъй като това е специфичната фаза на женската менструация. Когато овулираната яйцеклетка не получи сперматозоиди, с които да расте, тя ще бъде освободена под формата на кръв, отделяна във влагалището, известна като мъжка. Овулацията настъпва най -вече през втората седмица преди самата менструация. По принцип овулацията е процесът на удебеляване на лигавицата на матката, за да се справи с евентуално бебе, което може да нарасне, ако яйцеклетката получи сперма, и създаване на нова цяла яйцеклетка за узряване.

Това е причината, поради която повечето хора биха казали, че наистина е важно да си жена е да бъдеш майка. Това е нещо повече от цикъл, но жените са технически проектирани да раждат дете. Всеки месец те овулират на определени интервали от време и всеки месец, когато не е настъпило зачеване, те могат да освободят и изтънят лигавицата на матката за пореден път.

Наистина е поразително чувството да се знае, че всички хора имат функции, не само образно, но и физически. Може да е трудно да се подложи на такъв процес, но наградите са много сърдечни. Ще осъзнаете това в момента, в който целунете собственото си бебе, че в крайна сметка всичко си заслужава.

Резюме:

  1. Цикълът на еструс или обикновено наричан естрозен цикъл, е физическите и физиологичните промени, които настъпват веднага след пубертета при жената. Тези промени се дължат на естествените хормони, открити в тялото на момичето.

  2. Цикълът на еструса се приема погрешно като самата овулация. Процесът на овулация е напълно различен, тъй като това е специфичната фаза на женската менструация.

  3. Овулацията настъпва най -вече през втората седмица преди самата менструация. Това е процесът на удебеляване на лигавицата на матката, за да се справи с евентуално бебе, което може да расте, ако яйцеклетката получи сперматозоид, и да създаде нова цяла яйцеклетка, която да узрее.

Вижте повече за: , , , ,