Разлика между 7-Keto DHEA и DHEA

7-кето DHEA срещу DHEA

"DHEA" означава "dehydroepiandosterone". Това е хормон, синтезирано в човешкото тяло естествено. 7-кето DHEA е метаболит продукт, който е получен от DHEA хормона. Те са подобни по структура, но има много различни функции и свойства.

DHEA

DHEA е естествено срещащ се хормон, което се синтезира от надбъбречните жлези. Надбъбречните жлези са ендокринните жлези, разположени над бъбреците, които синтезират хормони, свързани с стрес. По този хормон се освобождава от надбъбречните жлези, то се нарича също като androstenolone. Химическото наименование на това се нарича 3β-хидроксиандрост-5-ен-17-он или 5-андростен 3β-ол-17-он.

DHEA се метаболизира в друг продукт, който се нарича DHEAS или дехидроепиандростерон сулфат в черния дроб. Това DHEAS по-късно се превръща в андрогени и естрогени. Андрогените са мъжки хормони състоят от; тестостерон, андростендион и дихидротестостерон. Женските хормони са естрадиол и естрон, които са групирани в естрогени.

DHEA изпълнява широк спектър от ефекти върху човешкото тяло. Тя се казва, да се забави процеса на стареене и подобряване на умения за мислене при възрастни хора. Също така е полезно при лечението на болестта на Алцхаймер. Той се използва за увеличаване на сексуалността чрез увеличаване на нивата на някои хормони. При мъжете, DHEA предотвратява еректилна дисфункция, докато при жените намалява проблемите, свързани с менопаузата. Неговата външен приложение също помага при лечението на системен лупус еритематозус, остеопороза, болест на Адисон, шизофрения, множествена склероза и забавяне на болестта на Паркинсон. Също така е полезно при диабет и рак на гърдата. Хората също така да използват това за повишаване на имунната им система и намаляване на теглото. DHEA се използва и от атлети за увеличаване на мускулната плътност. DHEA действа като анти-стареене хормон.

7-кето DHEA

7-кето DHEA е метаболит на DHEA. То е метаболит на хормон, който може да подобри имунната функциониране и помага за намаляване на телесните мазнини. 7-Keto DHEA се образува, когато DHEA се разпада. Това е два пъти по-ефективен като DHEA.

Основната разлика между DHEA и 7-Keto DHEA е, че DHEA се превръща в тестостерон и естроген, докато 7-Keto DHEA не превръщат в тези две свързани със секс хормони. Увеличаването на нивото на тестостерон при жените може да доведе до ръст на бради и окосмяване по лицето, докато повишаване на нивата на естроген при мъжете може да доведе до развитието на гърдите.

7-кето DHEA е относително нетоксичен към тялото. Тя може да се елиминира или значително да намали възможните странични ефекти от обикновен DHEA. Страничните ефекти на DHEA включват главно хормонален дисбаланс. Проучванията показват, че в някои случаи, DHEA може да допринесе за увреждане на черния дроб или дори рак на черния дроб. Един от най-мек страничните ефекти на DHEA е леко под формата на акне дерматит.

Резюме:

 1. DHEA се секретира в тялото, докато 7-кето DHEA е метаболит на DHEA.
 2. 7-кето DHEA е два пъти по-ефикасно като DHEA.
 3. DHEA се превръща в андрогени и естрогени, докато 7-Keto DHEA не се превръща в половите хормони.
 4. DHEA представя няколко странични ефекти, докато 7-кето DHEA е относително нетоксичен.

3 коментара

 1. Много полезна изясняване! Имам проблеми с гърба, след бюро по-ниска лумбален excission-кост на костите без празно от 1975 година насам! Хората се generslly notvteslyze надбъбречните жлези доставят страх отговора на полет, но и работим усилено, за да се стабилизира непрекъснато коригиране на тазовата ъгъла! Накратко съм наистина избута мой! Така че с DHEA 100mg правилна форма и една фирма на дехидратирана говедата надбъбречната добавка мога да функционира вдигане прави ар възраст 71! Не операция на гърба наистина може да помогне! Ще с тази информация опитайте 7-KETO версия! Thx много!

  • Нанси имам същото положение с гърба ми, колкото е описано. Знаете 7-кето работа? Каква е марката на говедата комплекс, който сте използвали.

 2. "7-Keto DHEA е два пъти по-ефективни от DHEA."

  Ефективно по какъв начин? Как беше този проверен? Дали 7-Keto DHEA превърне в два пъти повече тестостерон като DHEA сама по Х-мг доза?

  Тестостеронът все още може да се превърне в естрадиол и други естрогени чрез ензима ароматаза.

Вижте още за: , , , ,