Разлики между Blackberry Playbook Tablet и Kindle Fire

Blackberry Playbook Tablet Vs Kindle Fire

Пазарът на таблети се активизира с различни компании, които се конкурират да предлагат превъзходни продукти на достъпна цена и продукти, които се харесват на пазара. От двама производители на тези таблети идват Blackberry Playbook и Kindle Fire. Blackberry Playbook идва от производителите Research in Motion (RIM), които са имали доста успешен опит в производството на бизнес телефони чрез флагмана на Blackberry. Playbook е първоначалният участник на Blackberry на пазара на таблети. От другата страна е Kindle Fire, продукт, създаден от гигант Amazon, търсещ част от бизнеса, който е пазарът на таблети. По -долу са разликите, които могат да се наблюдават при сравняване на двете устройства помежду си.

Разлики

Amazon Kindle Fire се предлага със 7 -инчов LCD дисплей с твърдо покритие от горило стъкло, което гарантира, че е много трудно екранът да се надраска. Разделителната способност на Kindle е 800 x 1280 пиксела на инч. За да се подобри ефективността, Kindle идва с ламиниран сензор за докосване, за който е доказано, че намалява отблясъците, причинени от екрана с до 25%, като в същото време подобрява цвета и контраста, в зависимост от различните ъгли на видимост, които могат да присъстват.

Общите характеристики на Playbook от друга страна са, че той е малко по-малък от Kindle, все още със седем инчов дисплей, но също така идва с мултитъч капацитивен екран. Разделителната способност на екрана на книгата за игра е 600 x 1024 и това е в състояние да генерира 170 пиксела на инч.

Теглото на Kindle Fire HD е около 394 грама, докато това на Playbook е около 425 грама. Съответните размери от друга страна имат Kindle Fire HD с размер 193 x 137 x 30 мм, докато тези на Playbook се различават леко, като идват с размери 194 x 130 x 10 мм.

Kindle Fire използва операционна система Android, използваща версията 4.0 Ice Cream Sandwich. Това е голямо разочарование, тъй като повечето други конкурентни устройства са на Android 4.1 Jelly bean. Playbook, от друга страна, работи с помощта на софтуера Playbook 2.0, който е запазване на RIM. Изключителна разлика, която може да се отбележи за този софтуер от предшественика му, е, че той наистина е роден имейл клиент, тъй като носи унифицирано поле с различни раздели и текстов редактор.

Fire HD се предлага с процесор Texas Instrument, който е двуядрен процесор, който произвежда 1,2 GHz. От друга страна, процесорът, използван от Playbook, също идва от Texas Instrument, но е двуядрен a9 Cortex процесор, който се предлага с вградена в него графична единица PowerVR.

Що се отнася до камерите, Kindle Fire HD има предна камера, която е специално насочена за видео разговори. Той също така идва с персонализирано приложение Skype, което е подходящо за видео разговори. Това е първият таблет, с който Amazon изведе камерата напред. В Playbook има две камери. Една от тях е предната мегапикселова камера, която предлага 3 мегапиксела, а отзад е 5 -мегапикселова камера.

Fire HD и Playbook предлагат Wi-Fi връзка Bluetooth, както и комуникация в близкото поле за подобряване на свързаността. Батерията на Playbook е 5300mAh батерия, която RIM вече показа, че може да издържи до 10 часа непрекъсната употреба. Твърди се, че животът на батерията на Kindle HD е стандартен, без ясна индикация на какъв тип батерия работи.

Вижте повече за: , , ,